KutkuS Hej, mam problem z uruchomieniem radia, sprawa wygląda następująco. Odpalam radia, wyskakuje napis Włączanie FM ładuje się zielony pasek, dochodzi prawie do końca na chwilę się zatrzymuje... po 3-4 sekundach radia się wyłącza całkowicie. Słuchawki oczywiście mam podpięte. Czy ktoś z Was spotkał się z taką sytuacją?
Speedo1544 Regulamin 2.2. Nadaj odpowiednią (jasną i streszczającą problem) nazwę swojemu tematowi! Tematy z nazwami typu "PROBLEM" , "POMOCY", "CO ROBIĆ" są nieprawidłowe i będą zamykane. W jednym temacie powinieneś poruszać tylko jeden problem Popraw nazwę tematu ma być zgodna z regulaminem forum
krzysztof737 chyba miałem podobny problem jak kilowalem aplikacje radia jakimś task killerem, jak przestałem używać task killerow problem się nie pojawiał, zreszta task killery powoduja takie problemy znacznie częściej, a używanie ich przy poprawinie napisanych aplikacjach nie daje żadnych oszczędności baterii
majczu Ręczne task killery, mądrze używane jak najbardziej oszczędzają baterię i "odmulają" telefon. Zawsze używałem task killera i nigdy nie miałem problemów. Trzeba po prostu dodać odpowiednie procesy do ignorowanych i wtedy jak będziemy zamykać to nie zamkniemy czegoś co jest potrzebne do poprawnego działania systemu. Android ma to do siebie, że sam zabija procesy, jeżeli zaczyna brakować mu wolnego RAMu ale dopóki nie będzie mu go brakować to w tle może działać sporo aplikacji, szczególnie w Desire, który ma mnóstwo RAMu. Większość z tych procesów obciąża CPU a co za tym idzie zuzywa baterię. Bardzo łatwo można to sprawdzić wchodząc w ustawienia--info o telefonie---użycie baterii. Zobaczysz wtedy, która aplikacja zabiera Ci % z baterii. Sorry za offtop 😉
KutkuS chyba miałem podobny problem jak kilowalem aplikacje radia jakimś task killerem, jak przestałem używać task killerow problem się nie pojawiał, zreszta task killery powoduja takie problemy znacznie częściej, a używanie ich przy poprawinie napisanych aplikacjach nie daje żadnych oszczędności baterii Czyli proponujesz odinstalować Advenced Task Kiler'a, bo takiego mam. Sprawdzę i dam znać, ale jak uruchamiam ponownie Desire, i nie włączam Task kilera problem jest nadal.
majczu Przywróć ustawienia domyślne i wtedy zobacz. Task killer nie będzie miał nic do rzeczy jeżeli po ponownym uruchomieniu też nie możesz tego uruchomić.
KutkuS OK, ale powiedz mi proszę czy takie przywrócenie spowoduje utratę danych, kontakty, itp. Robić backup? Sorki za pytanie, które może wydać Ci się śmieszne, ale dopiero zaczynam przygodę z Desire i Androidem.
majczu Ogólnie kontakty itp top mam zsynchronizowane z Gmail. Jeżeli nie robisz takiej synchronizacji to musisz zrobić backup. Podczas przywrócenia ustawień domyślnych stracisz wszystko łącznie z aplikacjami.
wszwsz Hej, mam problem z uruchomieniem radia, sprawa wygląda następująco. Odpalam radia, wyskakuje napis Włączanie FM ładuje się zielony pasek, dochodzi prawie do końca na chwilę się zatrzymuje... po 3-4 sekundach radia się wyłącza całkowicie. Słuchawki oczywiście mam podpięte. Czy ktoś z Was spotkał się z taką sytuacją? Czy to słuchawki oryginalne od Desire?
dip Witam, podepnę się pod temat - HTC Desire brandowany (ORANGE), słuchawki oryginalne, po włączeniu radia pokazuje się skala, pojawia się "skanowanie FM" i po 3 sekundach komunikat znika, bez namierzenia żadnej stacji >🙁 A obok leży niebrandowany HTC Desire i łapie co najmniej 20 stacji. Będę wdzięczny za podpowiedź co to może być.