PO aktualizacji hero nie potrafi znaleźć fixa. Instalowałem 3 różne nawigacje, gps status i gps test i nie znajduje. Trzymałem pół godziny włączony gps, chodziłem po całej ulicy gdzie wcześniej znajdował fixa może po jakimś czasie ale znajdował a teraz nie da rady? Ma ktoś jakiś pomysł? Czy możliwe że gps się zepsuł?
Po 1 zły dział, przenoszę.
Po 2, próbowałeś tego ?? Forum po zmianach, link nie działa
potwierdzam istnienie takiego problemu.
probowalem resetu itp i nic.
aktualizacje mialem OTA, bez rootu
/edit
gdy poczeka sie ok 15 minut to znajduje fix.
ale dziala to duzo gorzej niz na 1.5
moze przywrocenie fabrycznych ustawien pomoze?
U mnie to samo
wczoraj przez 1h jazdy nie zlapal fixa, a byla ladna pogoda i jechalem w trasie a nie w miescie,
dzisiaj wlaczylem net i przy wlaczonym necie staralem sie zlapac fixa przez 30 min i tez nic,
Help!!!
Jeśli po aktualizacji do 2.1 nie przywracaliście ustawień fabrycznych to od tego właśnie należy zacząć.
niestety reset nic nie dal :-( jakies inne propozycje a co najwazniejsze czy ktos jeszcze ma taki problem? a jesli tak to ile osob? czy jest to reguła czy moze kilka wyjatkow?
Chyba się kłania serwis. Z niezrrotowanym telefonem więcej chyba nie da się zrobić
Sam GPS nie może się zepsuć, skorzystaj z porad, które są w linku podanym przeze mnie wyżej oraz z tego co napisał Boss. Zimny start trwa długo.
1. Nie zakladam ze popsul sie gps
2. robilem reset do ustawien fabrycznych
3. Roilem restart telefonu podczas szukania fixa
4. Łapalem fixa z wlaczonym internetem
5. Mam radio 63.18.55.06PU_6.35.15.11 w poscie o ktorym mowa radio rozni sie literkami zamiast PU jest PH jaka to roznica?
czy update do 2.1 updetowal tez radio?
też tak miałem w jeden dzień ale w drugi już nie miałem problemu. widzę, że może to być jakiś większy problem więc potestuję i napiszę dalsze spostrzeżenia. pzdr