Skocz do zawartości
VenTx

Cyanogenmod 9.0.0-RC1 marvel/marvelc ALPHA7 UNOFFICIAL [Aktualizacja: 27 lipca 2012]

    Rekomendowane odpowiedzi

    Areen

    Kolos, jak jest z wyszukiwaniem głosowym w Google Now?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    W CM10 jest problem wybudzania z minimalnej jasności ekranu. Na xda koleś zapodał trick jak tego uniknąć (działa, sprawdziłem). ak0r zrobił wakeup-fix, ale u mnie nie działało.

    możesz podac ten trick

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    @up

    Ustawienia>Wyświetlacz>Jasność automatyczna>Zaznacz użyj własnych>Jasność minimalna>tu zaznacz 1. Powinno działać.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Kolos28

    W

    Kolos, jak jest z wyszukiwaniem głosowym w Google Now?

    Podobno nie działa ale nie wiem na 100% bo nie sprawdzałem;)

    Jestem po wgraniu najnowszego cmw recovery w wersji 6.0.1.2

    Jest dobrze bug z wersji 6.0.0.7 naprawiony ;)

    Niestety chyba problem z dotykiem po odblokowaniu pozostał, podobno to wina kernel, więc zainstalowałem ten od @eoghan2t7. Niestety jest to samo. Na szczęście nic nie jest z telefonem bo na stocku ten problem nie występuję :E Chociaż przycisk menu tu również nie chodzi tak jak powinien ale jest zdecydowanie lepiej niż tu. Oprócz tego, to zaraz po odblokowaniu również ledwie działa mi druga ikona w docku. Kurcze jak używałem cm9 to nie miałem tego problemu! Możliwe że coś z płytą główną mam!!

    Problem rozwiązany. Wszystko przez mój ruch palcem podczas odblokowywania. Po prostu nie przejeżdżałem palcem do końca czyli do kłudki.

    Edytowane przez Kolos28

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    @up

    Ustawienia>Wyświetlacz>Jasność automatyczna>Zaznacz użyj własnych>Jasność minimalna>tu zaznacz 1. Powinno działać.

    Wielkie dzieki działa OK już sie wybudza :D

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Hmm. Jeśli pomogłem to wiesz co robić :D.

    Edytowane przez bobsooooon1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Ok już ;);)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Niestety chyba problem z dotykiem po odblokowaniu pozostał, podobno to wina kernel, więc zainstalowałem ten od @eoghan2t7. Niestety jest to samo.

    Po otwarciu paczki od ak0r'a w wakeup-fix.zip znajduje się tam framework-res.apk który waży 5 MB mniej. Po zainstalowaniu CM10 i gapps'ów zauważyłem, że dźwięk zamykania ekranu odtwarza się dopiero po 2-3 sek, a po wgraniu tej paczki od ak0r'a od razu. Myślę, że problem występuje właśnie tam.

    Edytowane przez pioter325

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Kolos28
    Po otwarciu paczki od ak0r'a w wakeup-fix.zip znajduje się tam framework-res.apk który waży 5 MB mniej. Po zainstalowaniu CM10 i gapps'ów zauważyłem, że dźwięk zamykanie ekranu odtwarza się dopiero po 2-3 sek, a po wgraniu tej paczki od ak0r'a od razu. Myślę, że problem występuje właśnie tam.

    Problem istaniał z mojej winy. Ogólnie jak zwykle odchudziłem ROM oraz Gapps i po zainstalowaniu mam 105MB.

    Zauważyłem, że na cm10 instalowane apki bardzo dużo ważą np. Tapatalk po instalacji zajmuję aż prawie 15MB. Też tak macie?

    To jest chyba powód by wrócić do cm9.1 alpha 9 bo np. taki tapatalk waży tam 6MB

    Tutaj na zdjęciu jest pokazane ile MB zajmuje mi tapatalk na cm10

    eve8y9yr.jpg

    Coś jest nie tak z wagą aplikacji po zainstalowaniu na cm10 alpha2

    Spojrzcie tutaj

    syneju5e.jpg

    Sama instalka wynosi 15MB, po zainstalowaniu na cm9.1 wynosi jakieś 20MB, a na cm10 wynosi 44MB. Zauważyłem że tak jest prawie z każdą aplikacją!

    Edytowane przez Kolos28

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Ktoś mi możesz powiedzieć ile czasu plus minus trwa pierwsze uruchomienie?

    bo już z 15 minut leci ten robocik i nic...

    zresetować czy kiedyś się załaduje?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x