kajot04 Witam. Proszę o pomoc w takim problemie - a ze mam juz swoje lata i nie jestem z pokolenia androida prosze o "łopatologiczne" wentualnie wyjasnienie. Kupiłem zonie GT540, konfigurując zalogowałem sie do swojego konta na Gmail - i ... jak teraz sie wylogować ? jak zmienić dostęp na inne konto ? Wszystko ładnie się sprawdza "samo" przez Wi-Fi i net ale chce zmienić mu konto dostepu - jak ? gdzie ? W symbianie i E72 nie ma problemu konfiguruje konta i hasła jak chce, tu nie mogę znaleźć opcji aby zmienić to konto.
GonzoG1 Są 2 sposoby: 1) przywrócenie ustawień fabrycznych 2) zmienić hasło do konta przez internet wtedy telefon krzyknie, że nie może się zalogować i każe jeszcze raz wprowadzić dane do konta.
kajot04 no tak - opcja 2 wydaje sie jedynym rozsądnym rozwiązaniem... dziekuje. PS. no niestety - prosi o ponowne wprowadzenie nowego hasła na stary adres - i nie ma opcji jego zmiany !!
iRymster Na szpicy i G1 działało, nie próbowałem ze Swiftem ale: - wejdź w zarządzanie aplikacjami - otwórz Gmail, Market i ogólnie wszystko powiązane z kontem google - wyczyść dane tych aplikacji Jak wspomniałem wcześniej działało na SS i5700 (na i7500 chyba też) i na G1.
kajot04 Na szpicy i G1 działało, nie próbowałem ze Swiftem ale: - wejdź w zarządzanie aplikacjami - otwórz Gmail, Market i ogólnie wszystko powiązane z kontem google - wyczyść dane tych aplikacji Jak wspomniałem wcześniej działało na SS i5700 (na i7500 chyba też) i na G1. tak - teraz zadziałało - dziękuje - to warto zapamietać 🙂 android jest ciekawy, ale dla nowego użytkownika - czasem pewne wydawałoby sie oczywiste oczywistości , znane od lat w Symbianie - tu bywają niekoniecznie logiczne i zrozumiałe... może 2.1 to poprawi.
GonzoG1 tu bywają niekoniecznie logiczne i zrozumiałe... może 2.1 to poprawi. Powiązanie telefonu z kontem Gmail i brak możliwości jego zmiany nie jest nielogiczny... Fakt powinna być taka opcja, ale mocno ukryta... 2.1 wprowadza możliwość ustawienia kilku kont Gmail (chyba do 5-ciu).
kicek91 mozna, ale mi chodziło o to zeby usunąc e-maila. a nie tylko hasło. // a poza tym udało mi si już 😛
sylwia6556@onet.eu mam ogromna prosbe do kogos kto posiada lg gt540 😉 bardzo bym prosila o dokladne podaie krok po kroku co trzeba uczynic aby zmienic to konto gmail... prosze , z gory dziekuje za pomoc 😉:PP
awygo co trzeba uczynic aby zmienic to konto gmail nie ma przeciez kont jest sama synchronizacja Hm... jeżeli nie ma kont, to co chcesz zmienić?
sylwia6556@onet.eu chodzilo mi o to ze nie ma w telefonie czegos takiego jak konto i synchronizqcja !!! jest sama syunchronizacja ,a KONTO GMAIL AKURAT MAM I WLASNIE CHCIALABYM JE USUNAC I ZROBIC SOBIE ALE JAK WIDAC WSZYSCY JESTESCIE MADRZEJSI !!🙂 POWODZENIA ZYCZE PRZEMADRZALKOM 🙂:)🙂
mariooo Widocznie koleżanka ma android w wersji 2.1 a mało kto pamięta jak to tam wygląda 😛 Swypnięte ze Swifta
awygo nie ma w telefonie czegos takiego jak konto i synchronizqcja !!! jest sama syunchronizacja Nie krzycz 😉 Ustawienia > synchronizacja danych. Tam są wszystkie konta. Ale nie można usunąć googlokonta. Trzeba zresetować telefon.
sylwia6556@onet.eu Co prawda nie rozwiazuje to mojego problemu ,ale mimo wszystko Dziekuje ,jedyny uprzejmy kolego 😉
awygo nie rozwiazuje to mojego problemu Ale nie ma innej możliwości. Gdy próbujesz usunąć konto, pojawia się komunikat, że możesz to zrobić jedynie poprzez zresetowanie telefonu. Po resecie będziesz mogła zalogować się na inne konto.