Od wczoraj jestem posiadaczem tego modelu LG w Orange.
Już większość opcji testowałem i wszystko jest ok, ale zamartwiam się kilkoma pytaniami na które nie znam odpowiedzi.
1. Czy jest możliwość tworzenia folderów w galerii i 'posegregowanie zdjęć'? Bo po wgraniu wszystkiego na SD, zdjęcia nie są w takiej postaci jak na karcie, czyli foldery i w nich zdjęcia, tylko wszystko na raz, taki chaos, chciał bym to sobie uporządkować. Jeśli ktoś zna sposób, aby utworzyć te foldery to proszę o pomoc.
2. Odnośnie sms-ów. Czy da się wgrać jakiś program który utworzy takie foldery w smsach jak: Wysłane, Odebrane itd jak w normalnych tradycyjnych telefonach? Tu także jest wielki chaos, więc to też mnie zastanawia. I także jak wgrać i jaką klawiaturę, żebym mógł pisać w T9 bez ogonków co nie wydłużało by mi smsa. Takie pytania już były, ale skoro już zakładam temat to napiszę wszystko czego szukam.
3. Gdy robię zdjęcia z aparatu i chcę np. 'Użyj jako' wyskakuje mi komunikat 'Plik nie istnieje', kiedy naciskam ikonkę przeglądania zdjęć pokazuje mi 'Zapisuję... czekaj'. Później nie dzieje się nic, gdy wyjdę z opcji robienia zdjęć, po prostu tego zdjęcia nigdzie nie ma, nie zapisało się. Jak to zmienić? Aby był automatyczny zapis.
4. Czy jest jakaś opcja, aby usunąć z menu głównego ikonkę np. Simsów, Monopoly i tych aplikacji których tam nie chcę?
5. Jak ustawić zdjęcie kontaktu? Zgrałem kontakt na telefon, mam opcję, aby dodać zdjęcie i gdy wytnę już i wszystko idzie do przodu, zdjęcie zostaje wyświetlone w miniaturze, biorę gotowe i ... 'Proces android.process.ancore został niespodziewanie zatrzymany. Spróbuj ponownie' a do wyboru mam tylko opcje 'Wymuś zamknięcie'. Za każdym razem wyskakuje mi to samo. Dlaczego?
6. Co to jest SNS?
Głównie na te pytania nie znam odpowiedzi i to mi bardzo utrudnia użytkowanie telefonu. Jeśli znalazły by się osoby które mogą pomóc, był bym bardzo wdzięczny i oczywiście stawiam piwka 🙂
dodam jeszcze, że używam ekranu głównego 'Strona główna systemu Android'.