Gra jest dostępna na Android Market, czyli teoretycznie każdy na świecie, kto ma telefon z Androidem ma dostęp do gry. Z tego powodu gra jest w języku angielskim i nie jest przystosowana, aby szybko przetłumaczyć.
Poza tym grę robię w pojedynkę po godzinach, a tych jest bardzo mało. Po prostu nie jestem w stanie wszystkim się zająć. Człowiek z goapk.com się odezwał, żeby przetłumaczyć na chiński - też odmówiłem.
Faktycznie gra ma na siebie zarobić. Aby rozwijać grę kupiłem dwa telefony oraz muzykę. Chciałbym, aby przynajmniej te się zwróciły. Do tego rozwijanie gry to z jednej strony zabawa, z drugiej natomiast jest to ciężka praca. Nad grą już pracuję ponad pół roku podczas, którego z wielu rzeczy zrezygnowałem, aby poświęcić czas na grę. Chciałbym zarobić w zamian oraz mieć chęci do kolejnej gry.
Oprócz tego co wcześniej napisałem:
- gra nie ma mt więc przydałaby się bardzo opcja ciągłego strzelania bez konieczności naciskania przycisku
- miałem problem z przesuwaniem wajchą od prędkości - nie zawsze łapała mój palec
- jeżeli nie jest to problemem to dobrze by było dodać w lewym górnym rogu miernik prędkości - zawsze brakowało mi go w oficjalnym gt
wariat, gra obsługuje multi-touch. Oczywiście, jeżeli grasz na telefonie z single-touchem, to jeżeli w danym momencie ciśniesz na strzelanie, to nie zmienisz prędkości. Miernika prędkości nie zrobię - sama wajcha pokazuje aktualną prędkość.
Oprócz tego co wcześniej napisałem:
- przy walce w ostatniej misji miałem nieodparte wrażenie iż stoję w miejscu, a tylko obiekty wokół mnie się przesuwają - brak punktu odniesienia
Faktycznie można odnieść wrażenie, że się stoi w miejscu. Dlatego dodałem space dust. Można włączyć/wyłączyć w opcjach. Prędkość pyłu zależy od aktualnej prędkości statku.