the_bart123 Mam problem z znalezieniem opcji by odsearowac (ale najlepiej wogole pozbyc sie) kontaktow z gmail, facebook i by tylko pozostaly kontakty z SIM - jak w normalnym telefonie z gory dziekuje
GonzoG1 Nie ma takiej opcji. Jak również nie ma opcji aby zapisywać kontakty na SIM - tylko ich export zewnętrzną aplikacją. Android używa głównie kontaktów z własnej pamięci i tylko takie potrafi wyświetlać na liście kontaktów.
mathu Mam problem z znalezieniem opcji by odsearowac (ale najlepiej wogole pozbyc sie) kontaktow z gmail, facebook i by tylko pozostaly kontakty z SIM - jak w normalnym telefonie Po co? .
Kechup Przeniesie na sim'a czasami się przydaje - w każdej chwili można przełożyć kartę do innego telefonu i mieć podstawowe kontakty. Nie każdy telefon potrafi logować się do wielkiego brata.
mathu Przeniesie na sim'a czasami się przydaje - w każdej chwili można przełożyć kartę do innego telefonu i mieć podstawowe kontakty. Nie każdy telefon potrafi logować się do wielkiego brata. Eksport można zrobić w każdej chwili, nie o to chodziło w oryginalnym pytaniu.
M2nsTEr Było nie raz na forum kontakty-menu-widok Zaznaczasz co chcesz i masz Dokladnie w ten sposob sie to robi. klikasz kontakty na ekranie, potem sprzetowy klawisz menu i tam wchodzisz w widok. wybierasz ktore kontakty chcesz miec i po sprawie.
[usunięty] Cóz... jak w temacie 🙂 W ustawieniach mam wybrane ukrywanie kontaktów SIM ale mimo to, gdy z docka klikam "Telefon" i wpisuję jakiś kontakt to i tak pojawiają się oba - ten z telefonu i ten z sim. Jak zrobić, żeby kontakty SIM były permanentnie ukryte?
danielkobe mam dokładnie ten sam proble, po nacisniściu "telefon" są ostatni połączenia i wszystkie kontakty x2 ( z sim i telefonu) czy można to jakos wyłaczyć?
przemek88 ja usunąłem wszystkie kontakty z sim i problem się rozwiązał bo niestety innego rozwiązania nie umiałem znaleźć
gruniu u mnie to nie rozwiazuje problemu jak ci sie telefon uszkodzi i bedziesz chcial z innego zadzwonic to jak to zrobisz nie majac zadnego numeru dlatego na karcie sim mam najwazniejsze numery
gruniu nie ma mozliwosci wylaczenia dziwne, ja caly czas szukam, dodatkowo jeszcze szukam aplikacji do wybiuerania kontaktow i sms
jasonbourne Ja też się na to wkurzałem ale teraz wchodzę zamiast w telefon to w kontakty a tam już jest możliwość wybrania widoku kontaktów 🙂 sim czy telefon 🙂
Smykel Ja mam troszkę inny problem. Czy jest możliwosć wybrania kontaktów które mają być wyświetlane? Pytam ponieważ na liście kontaktowej pojawiają mi się kontakty z facebooka których absolutnie nie potrzebuje. Na romie android 2.1 nie bylo z tym problemu, ale teraz uzywam Leedroid 2.1a i nie moge sobie z tym poradzic.
mitek Witam Czy jest jakaś dobra metoda bez usuwania kontaktów z sim? wiem że temat był przerabiany ale nie znalazłem nic innego niż usuwanie kontaktów sim a tego chciałbym uniknąć. Pozdrawiam
Hunter-sw Niestety też miałem ten sam problem z dublowaniem kontaktów z sim i telefonu. Rozwiązałem to w ten sposób, że kontakty z sim usunąłem a zrobiłem kopię zapasową na karcie SD. Ale jeżeli ktoś ma pomysł co zrobić żeby kontakty były widoczne z telefonu, jednocześnie ukryte ale nie usunięte na karcie sim to też z chęcią skorzystam 🙂
Hunter-sw Oczywiście, że możecie.... Tyle, że jak w temacie. Czy jest sposób na ukrycie kontaktów z sim (nie usunięcie) tak żeby w telefonie pokazane były tylko i wyłącznie kontakty z telefonu?