Mój problem przedstawiłem już w Forum po zmianach, link nie działa (dotyczącym oficjalnego romu HTC od Orange), ale dział pomocy technicznej będzie chyba bardziej odpowiedni.
Do wczoraj posiadałem Magica z Andoridem 1.5 SenseUI (Orange). Dzisiaj rano wrzuciłem sobie Cyanogena nowego (6-RC1), ale nie spodobał mi się w ogóle i postanowiłem wrócić do oryginalnego romu, który mnie akurat bardziej odpowiada.
I tutaj zaczęły się problemy. Jestem w fastboocie, odpalam po kolei komendy:
fastboot flash radio radio.img
fastboot flash hboot hboot_7200A_1.76.0009_091208.nb0 //tak wiem... komentarz poniżej
fastboot erase recovery
fastboot flash recovery recovery.img
fastboot erase system -w
fastboot reboot-bootloader (tu telefon uruchomi się ponownie w trybie fastboot)
fastboot flash boot boot.img
Pliki pobrałem z pierwszego posta (rom1.zip, rom.zip). W odpowiedzi na ostatnią komendę otrzymałem "remote: not allowed". Okazało się, że jak ten idiota wgrałem PerfectSPLa, który znajdował się w tej paczce (0009, nie 2007). Teraz mam PerfectSPLa, więc nie mogę nic zdziałać w fastboocie, w recovery wita mnie zawsze błąd "E:Can't open /cache/recovery/command" dodatkowo próbowałem wrzucić jakiś inny rom (Smoki 0.7, CursorSense 1.2.6.1 (signed)), ale moje próby kończą się zawsze błędami: "E:No signature (843files); E:Verification failed; Installation aborted".
Próba normalnego odpalenia telefonu skutkuje "reboot loopem", czyli ciągłym rebootowaniem telefonu co jakieś 5 sekund (pojawia się logo "HTC Magic" na 5 sekund - reboot i tak w kółko).
Zdaję sobie sprawę, że sam jestem sobie winien, bo po prostu nie uważałem i automatycznie bez myślenia komendy wklepywałem korzystając przy tym z autouzupełniania w cmd, no ale cóż. Stało się. Czy jest jakieś wyjście z tej sytuacji?
Jeśli by to coś pomogło to mój znajomy ma takiego samego Magica (z CM6).
Proszę, pomóżcie 🙂
EDIT: Próbowałem wyciągnąć coś w stylu update.zip z instalatora RUU. Udało mi się rozpakować instalator, ale niestety pliki cab z wszelkimi potrzebnymi danymi są niestandardowe i nie da się ich rozpakować :/
Rozwiązanie problemu:
Rozwiązanie jest proste. Tak jak mi kolega Edek Łomiarz w innym temacie podpowiedział trzeba było skorzystać z oficjalnego RUU. Problemem było tylko to, że wyskakiwał mi błąd 170 - Błąd połączenia USB. Ale dopiero dzisiaj skojarzyłem, że nie jest to błąd w połączeniu RUU - Fastboot, tyko błąd którego powodem jest Windows 7. Odpalenie RUU w XPMode dało oczekiwany rezultat. Należy jednak uważać i pamiętać, że jak się telefon podczas instalacji nowego ROMu restartuje (chyba 2 razy) to należy go ponownie "podłączyć" w XPMode (na górze w manu USB pojawi się "Android 1.0" i obok niego "dołącz").
Edkowi Łomiarzowi dziękuję za pomoc.
Moderatora proszę o zmianę tematu na "[ROZWIĄZANY]PerfectSPL i brak bootowalnego systemu "