Ok, jutro odpiszę co i jak. Dziś mi tam powiedziano (podszedłem tylko zapytać bez pudełka i papierów) że generalnie niema zwrotów telefonów, ja na to że nie chce zwrotu tylko że chciałbym taki sam tylko działający poprawnie z którego da się dzwonić, miła Pani powiedziała mi że należy w takim razie porozmawiać z kierowniczką i że może uda się cos załatwić. Mnie natomiast martwi że ta "przypadłość" może dotyczyć także telefonu który być może dostanę w zamian, skoro też tak masz tak jak ja.
moja wersja firmware to I9000XWJFB
dużo dobrego pisze się dziś o I9000XWJG5 ale boje sie go w obecnej sytuacji wgrywac gdyby mieli mi zarzucic ze cos tam mieszalem.
Pozdrawiam
---------- Post dołączono o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------
Okazało się poprzez priva że zarówno Jacek jak i Ja kupiliśmy niezależnie od siebie telefony prawie w jednym czasie i w jednym miejscu tj. w Krakowie w Saturnie. Jacek kupił swój telefon 8.07.2010 ja dzień później w piątek obaj mamy ten sam soft I9000XWJFB. Dziś pojechaliśmy razem do Saturna i przed chwilą wróciliśmy. Saturn nie może nam wymienić telefonów na nowe, zostaje tylko serwis. Przy nas miła Pani D. z działu sprzedaży telefonów zadzwoniła do jakiegoś Pana z Samsunga, który powiedział że o czymś takim jeszcze nie słyszał... (czy to prawda nie wiemy) jutro ma do nas poprzez Panią z Saturna oddzwonić i podać nam jakiś kod po którym być może coś się poprawi (zastanawiam się tylko czy to nie będzie *2767*3855# czy może coś innego). Jeżeli to nie pomoże zostanie tylko serwis, chyba że Samsung pójdzie nam na rękę i może zaproponuje jakieś inne wyjście bo nie zamierzamy tego tak zostawić w "telefonie" za 2000zł z którego nie można normalnie dzwonić.
Jako ciekawostkę wrzucam jeszcze jedno zdjęcie bo okazuje się że jakby było mało że czasami nie działa mikrofon to telefon Jacka dużo gorzej albo raczej WOGÓLE nie łapie fixa z satelity bedac w tym samym miejscu. Mój telefon łapie w miarę szybko a Jacka nie złapał przez ok.10 minut wogóle. Tak więc czekamy teraz do jutra na kontakt i opiszemy sprawę dalej.