Wszystko z tej paczki instalujecie na własną odpowiedzialność, nie odpowiadam za stan telefonu po ewentualnej nie udanej instalacji poniżej wstawionych dodatków.
Nie udana instalacja może (choć nie powinna) skończyć sie brickiem.
Więc, jest to mały dodatek do samdroida, zawiera nieco przyśpieszony kernel i biblioteki, w tym te z froyo, osobiście dzięki temu osiągnołem wynik rzędu 9.3MFLOPS w Linpacku 😉 (stabilność jak przy nie przerobionym systemie, nic nie wywala, wszystko działa jak powinno...)
FE (Frozen Eclair) Instalujemy przez Recovery
FrozenEclair Beta3 - FE Beta 3
FrozenEclair Beta2 - FE Beta 2
FrozenEclair Beta1 - FE Beta 1
Flashować w Odinie
Turbo Kernel v8 - Turbo Kernel (trzeba flashować w odinie) v8
SamTurbo Libs Instalujemy przez Recovery
Samdroid Turbo Biblioteki (v4) - Samdroid Turbo Biblioteki v4
Samdroid Turbo Biblioteki (v4+jit) - Samdroid Turbo Biblioteki + Jit (od Samsunga ,częściowo zoptymalizowany) - tego nie sprawdzałem
Samdroid Turbo Biblioteki (v4+jit+dvm enabled) - Samdroid Turbo Biblioteki + Jit + aktywowane DVM (od googla, daje większe przyśpieszenie, bardziej stabilny)
To nie jest mod w stylu zaintaluje i będe happy, Mogą wystąpić błędy i różnego rodzaju problemy, powyższe paczki zostały napisane w celach testowych, ale powinny w większości działać poprawnie. Jeśli znajdziesz jaki kolwiek błąd bądź problem napisz tutaj (bądź na forum samdroid).
Jeśli macie problem z instalacją FrozenEclair :
-idź do kuchni (mam na myśli oczywiście tą od Leshaka) ugotujcie sobie paczke która powinna wyglądać mniej więcej tak:
Samdroid Mod v 1.2.x light
LK 2.07 beta1
phone.apk
Launcher Pro
Aplikacje Google
Reszte aplikacji jaką chcecie mieć (zostawilbym to narazie, bo to przecież można dograć później zaznaczając without base package i wybierając to co chcemy sobie dograć 😉 )
Zaaplikuj paczke, reboot, i można już spokojnie instalować FE 😉
(innymi słowy instalujemy na czystym samdroidzie, powinna działać także po wipie, ale tego nie sprawdzałem).
Nie instaluj FrozenEclair na Kernelu Samdroid Turbo, mogą wystąpić komplikacje, zazwyczaj telefon poprostu nie dokończy boota, jesli jednak już to zrobiłeś, poprostu zainstaluj jeszcze raz kernel a na niego FE (tak, trzeba to zrobić kolejny raz - bynajmniej ja za pierwszym razem wszystko tak sobie pomieszałem, ale działa 😉 ) W każdym bądź razie radziłbym zainstalować na czysty samdroidmod 😉
W późniejszym czasie dodam changelog do poszczególnych paczek (przetłumaczony oczywiście), wszelkie pytania sugestie itd, mile widziane 😉
Jest to w całości praca antibyte'a programisty z forum samdroid, sprawdzałem wszystko poza FrozenEclair beta3 i SamTurboLibs v4+jit (od samsunga)