Problem dotyczy braku możliwości logowania się do systemu bankowości elektronicznej - czyli brak możliwości obsługi konta bankowego przez przeglądarkę.
Sprawa wyszła po zmianie romu: stary cyanogen (dokładnie nie pamiętam - chyba któryś z 1.6) zmieniłem na CaNNoN202-CompleteEclair-v2.0 i od tego momentu nie mam możliwości zalogowania się na stronie banku – konkretnie kb24 – strona logowania nie zostaje wyświetlona z uwagi na komunikat:
" ! Ostrzeżenie zabezpieczeń
Są problemy z certyfikatem zabezpieczeń tej strony.
Ten certyfikat nie pochodzi od zaufanego urzędu. "
Gdy wybiorę -dalej- mam info. że nie udało się połączyć z serwerem. Spróbuj ponownie później.
Gdy wybieram -wyświetl certyfikat- mam informacje o certyfikacie strony z datą ważności, organizacja , etc. Pomimo akceptacji przeglądarka (przeglądarki: standardowa, opera i dolphin, xscope) nie może załadować strony. W trakcie ładowania witryny gdy w menu wybieram –informacje o stronie- mam wyświetlony certyfikat ładowanej strony z informacją że jest on prawidłowy. Gdy wybieram -ok- znowu problem z łącznością się pojawia.
Uznałem że to problem romu więc zmieniłem na SuperBadCM51.7GS lecz jak się domyślacie nie pomogło nic wcale, natomiast przypomnę że na starym cyanogenie ładowało się bez najmniejszych problemów.
Czy ktoś z Was zna rozwiązanie – jak sądzę nie tylko mojego problemu?
- Forum jak zawsze przeszukałem ale konkretnej/pełnej odpowiedzi na moje pytanie nie znalazłem a sprawa jest dla mnie wielce istotna.
Z góry dzięki za wskazówki i pomoc.