virion90 Witam, mam pytanie do użytkowników Wildfire ... Otóż ile wam trzyma bateria przy średnim użytkowaniu telefonu tzn. jakieś 20 minut rozmowy dziennie , 20 sms, godzinka w www , godzinka grania ? I druga sytuacja ile wytrzyma przy wyłączonym wifi / 2g/3g, przy rozmowach 20 minut, 20 sms dziennie i przy włączeniu np. wifi raz dziennie do aktualizacji ?
woitas z tego co zauważyłem, to zależnie od katowania go przez wifi, trzyma ok 2,5-3 dni (bez grania). z graniem myślę, ze maks 2 dni. z tym, że mam na minimum jasność wyświetlacza, wyłączony net z play, widget pogodowy, friendsteam oraz wrzucony na pokład advenced task killer. wynik całkiem przyzwoity.
ciuber Spokojnie przy normalnym użytkowaniu (20 min rozmów + wifi + sporadyczna fotka + kilkanaście sms-ów) wytrzyma ze dwa dni a;)
camelleon 1 dzien 17 godzin cos tam cos tam drobne... minuty od ladowania... z tego 2 godizny rozmowy bylo.. jakies 50 sms... poczta przez wifi.. gadu na wifi... pogoda forum www itd... w sumei moze z 2-3 godz ... wiec.. 5 godzin w trybie dzialal aktywnie z tych 17, reszta w trybie spoczynek czyli mozna wytrzymać
faloxx U mnie jeszcze nie wytrzymał dłużej niż dwa dni. A zaraz po zakupie, kiedy się nim intensywnie bawiłem, bateria siadła po 15 godzinach
bcyrny Z każdym kolejnym ładowaniem bateria trzyma jakby więcej. Wykonując kilka rozmów, parę SMS'ów, siedząc pare minut w necie, bateria starcza na około 3 dni.
camelleon Z każdym kolejnym ładowaniem bateria trzyma jakby więcej. Wykonując kilka rozmów, parę SMS'ów, siedząc pare minut w necie, bateria starcza na około 3 dni. patrzac nie dotykajac wytrzyma 5 dni... :] ale chyba nie o to chodzi.. dla mnie optymalne jest to ze jak naladuje wieczorem to uzytkuje caly dzien aktywnie i wystarcza do rana i w pracy kolo poludnia laduje kolejny raz... czyli srednio 1,5 dnia.. z duzym uzyciem WIFI
cpk_10 Jak na telefon z takimi możliwościami to bateria tez jest niezla. Dużo rozmawiam. Dużo pisze. Używam nawigacji. Korzystam z wi-fi. Telefon bez kłopotu wytrzymuje 1.5 dnia. Lubie mieć telefon zawsze gotowy do pracy więc zawsze wieczorem ląduje. Po za tym każde podłączenie do komputera to pozywka dla naszego telefonu Wysłano z mojego HTC Wildfire przy użyciu Tapatalk
mateuszd39 Mi trzyma 3 dni przy normalnym użytkowaniu(rozmowy, smsy, chwilka na necie). Przy używaniu wifi i innych bajerów telefon trzyma ok 2 dni i jest bardzo ciepły;D
krecik508 Normalne użytkowanie = około 2 dni. W pierwszych dniach wytrzymał 7 godzin ciągłego słuchania muzyki oraz poznawania funkcji. To ile bateria trzyma jest zależne od tego co mamy włączone i jak się tym bawimy. Czasy które osiągacie są zależne od tego jak każdy z nas bawi się na swój sposób tym telefonem. Ja osobiście ładuje raz na dwa dni i to w zupełności wystarcza.
gootek Ja swojego WF katuję dość intensywnie - 2h WIFi dziennie, kilka smsów, sporo aplikacji internetowych i czasami jakaś gra (w ramach testów) - 2,5 dnia wytrzymuje bez problemu.
dabas U mnie teraz niestety tylko jeden dzień. Ale to dlatego że nonstop nawalam w gry na emulatorach:) Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk
andyk78 bateria trzyma 1 dzień, włączone wi-fi, gry, zdjęcia itp. Trochę słabo ale pewnie wytrzyma więcej jak mniej będę się bawił 🙂
kuzi Witam, u mnie już ponad 32h i jeszcze 70% baterii, a mniej więcej rozmawiałem ok 1,5h sms ok. 100 oprócz tego przeglądałem market i bawiłem się opcjami/widgetami/aplikacjami/grami (nie lubię gier na telefonach dlatego grałem tylko aby sformatować szybciej baterię). WiFi, Bluetooth, GPS - włączone cały czas, oprócz tego widgety rss, poczta, pogoda. update: od 7.50 do 13.50 męczę telefon grami itp. zostało jeszcze 40% baterii.
cpk_10 Ja dziś bardzo intensywnie dzwonilem.około 4 h gadania trochę sms i nadal30 procent Wysłano z mojego HTC Wildfire przy użyciu Tapatalk
AGSeven Nie wiem co trzeba zrobić żeby bateria padła po dniu, ja męczę telefon już drugi dzień i jeszcze troszkę baterii jest 🙂 Podejrzewam, że jak emocje opadną, przestanę go ciągle katować, to jakieś 5-6 dni wytrzyma. Pozdrawiam
krecik508 Sprawdzonym sposobem na wykończenie telefonu jest słuchanie muzyki przez 7 godzin. Osobiście przetestowałem w drodze na wakacje... teraz to i tak trzyma 2-3 dni spokojnie.
lkwasny Z moich obserwacji wynika, że nic nie zabija baterii tak szybko jak połączenie gpsa, emulatora gba i słabego zasięgu 😉 Mi normalnie trzyma 2 dni, ale dużo gadam.
aasik W WF jest bateria litowo-jonowa 1300 mAh a to znaczy ze ma troche gorsze parametry niz Li-Ion Polimer. Co ciekawe producent podaje ( HTC - Products - HTC Wildfire - Specification ) , ze telefon krocej trzyma na sieci GSM niz 3G: WCDMA: do 690 godzin GSM: do 480 godzin