Na początku trafiłem na samsunga i5700 spice. Spodobał mi się ten telefonik. Usłyszałem że być może będzie miał multitouch to już wogóle radocha. ale po dłuższych lekturach na jego temat doszedłem do wniosku ze nadaje sie tylko do filmów z powodu procesora. Poźniej zobaczyłem reklame lg gt540 swift. Z wyglądu bardzo mi sie podoba. Mam zamiar nabyć go w niedługim czasie na allegro i mam kilka pytań.
1.Słyszałem o aktualizacji w pażdzierniku systemu do wesji 2.1. Co ta aktualizacja wniesie? Chodzi mi raczej o szybkość telefonu zwłaszcza w grach.
2.Właśnie jak jest z grami na ten telefon? Chodza wszystkie? Czy sie zacinaja? Bo z tego co widzialem w porownaniu ze spica to jest niebo.
3.Przez chwilke mialem ten telefon w rece i troche sie nim bawilem i ciekawilo mnie jak to jest z ta java na ten telefon. Na jednych stronach pisze ze obsluguje a na drugich ze nie. Jak sie nim bawilem to widzialem aplikacje platforma java i dlatego sie pytam. Bo fajnie by sobie bylo zagrac w jave do tego.
4.Jesli juz java chodzi to jak wyglada sterowanie? Czy pojawia sie taka mini klawiatrua jak np. w lg kp500? Czy jestem skazany tylko na gry dotykowe?
5.I jak to jest z tym gps? Raz pisze ze wogole nie ma, raz ze jest ale A-GPS co mnie nie interesuje a tutaj czytam znowu ze jest gps offline co mnie interesuje wiec chce sie dowiedziec.
6.Pytanie moze troche nie na temat bo wczesniej napalilem sie na samsunga omnie z windows mobile. I mam pytanie czy android odstaje od wm? Jakie sa zalety androida w porownaniu z windows mobile oprocz oczywiscie wygodniejszej obslugi? Jesli ktos znalazl to chcialbym doglebne porownanie obu systemow.
Narazie to chyba wszystko jak bede mial wiecej pytan to napisze. Prosze o rozwiniete wypowiedzi nie w jedym zdaniu bo to bedzie moj pierwszy telefon z systemem i pierwszy dotykowy wogole. NIestety moj benq-siemens ef81 odszedl na wieczny spoczynek:p