nightmar Czy da sie wyłączyć znaki miękkie? (ą,ę,ł,ń,ć... ) Bo wysyła mi kilka wiadomosci zamiast jednej.
[usunięty] Zainstaluj jakąs inna klawiaturę. Kilka z nich (np Swype) ma w sms opcję automatycznej podmiany liter z ogonkami na zwykłe, przez co nie bedzie ci naliczac kosztów za "skomplikowane" sms
chosen_one Poszukaj htc ime mod w wersji qvga. Wygląda jak standardowa klawiatura ale ma więcej opcji.
nightmar Zainstalowałem obydwa programy i w ani jednym ani drugim nie mogę znalezc tej opcji. Jak włącze swype i chce napisać sms to i tak wlancza mi sie zwykła klawiatura. Gdzie mogę włączyć ta opcje?
sp4ubw W standardowej klawiaturze, ktora masz, wylacz dopelnianie wyrazow. Bedziesz pisal bez ogonkow.
lkwasny Poszukaj htc ime mod w wersji qvga. Wygląda jak standardowa klawiatura ale ma więcej opcji. Czy jesteś pewien, że ta klawiatura w tej rozdzielczości istnieje na androida? Nie mogę jej nigdzie znaleźć, przeszukiwałem odpowiedni temat na forum xda, ich wersja low-res jest ciągle za duża.
faloxx W standardowej klawiaturze wystarczy na dłużej przytrzymać literę np A. I wtedy pojawi się opcja wpisania znaku miękkiego np Ą
PanPiotr HTC IME MOD jest tutaj [MOD] HTC_IME (8th June) v27: Small fix - xda-developers Pobierz wersję Low Resolution i zainstaluj jak każdy inny program. Jak chcesz odpalić kalibrację to musisz zassać też Clicker (jest tam też). Pozdrawiam!
lkwasny HTC IME MOD jest tutaj [MOD] HTC_IME (8th June) v27: Small fix - xda-developers Pobierz wersję Low Resolution i zainstaluj jak każdy inny program. Jak chcesz odpalić kalibrację to musisz zassać też Clicker (jest tam też). Pozdrawiam! Ta wersja (low res) jest ciągle przeznaczona na większe rozdzielczości od qvga, na WF oraz Tatoo nie mieści się na ekranie.
PanPiotr No to jak ta jest za duża, to daruj sobie tę klawę, mniejsza wersja nie istnieje :/ Pozdrawiam!
camelleon Czy da sie wyłączyć znaki miękkie? (ą,ę,ł,ń,ć... ) Bo wysyła mi kilka wiadomosci zamiast jednej. zainstalowalem swype z obsluga polskiego jezyka z usuwaniem automatycznym polskich znakow z polskimi podpowiedziami.. dziala coprawda tylko w pionie chyba z tego co widze.. ale i tak jest szybka dobrze sie sprawdza.. no i nie ma ogonkow które Ci przeszkadzają..
morwa Fajnie by bylo jakby w swype byla by mozliwosc takiej podmianki. A jak ktos ma link do jakiegos slownika polskiego bez tych literek miekkuch to pos PM 🙂
camelleon Fajnie by bylo jakby w swype byla by mozliwosc takiej podmianki. A jak ktos ma link do jakiegos slownika polskiego bez tych literek miekkuch to pos PM 🙂 Morwa morwa.. a czy Ty nie czytaty.. czy ja nie napisalem powyżej że zainstalowalem SWYPE z taka opcją że sam usówa ogonki??!! i teraz dostaniesz link.. i choć nie pije może być piwo 😉 https://forum.android.com.pl/topic/14538-klawiatura-swype-z-polskim-sa-ownikiem/ 🙂
nightmar zainstalowalem swype z obsluga polskiego jezyka z usuwaniem automatycznym polskich znakow z polskimi podpowiedziami.. dziala coprawda tylko w pionie chyba z tego co widze.. ale i tak jest szybka dobrze sie sprawdza.. no i nie ma ogonkow które Ci przeszkadzają.. A czy mógłbyś mi powiedzieć co i gdzie zrobiłeś że wyłączyłeś ogonki? Bo szukam i szukam i nie mogę tego wyłączyć. Z góry dziękuje :DDD
Pejotwroc A czy mógłbyś mi powiedzieć co i gdzie zrobiłeś że wyłączyłeś ogonki? Bo szukam i szukam i nie mogę tego wyłączyć. Z góry dziękuje :DDD Szukaj wersji z ASCII w nazwie. Nic nie trzeba wyłączać. Ona sama w smsach wycina polskie znaki. Ale tylko w programie do smsów. W całej reszcie np. w Gmailu są polskie literki.
morwa Wielkie dzieki. Ta na hero nie dziala za mala rozdzielczosc wyswietlacza. Wszedlem w link pobralem i wszystko dziala. POlecam ta klawiaturke ;p