@janekm91
Też na początku swojej przygody miałem problem z marketem, postaram Ci się wyjaśnić na czym polegają zakupy i sprzedaż w nim:
Walutą w markecie są Gemsy, nimi się płaci kupując cokolwiek i je się zarabia sprzedając.
Market podzielony jest na zakładki:
1. Transfer - tutaj oddajemy (Deposit) gemsy i to co chcemy później sprzedać oraz pobieramy (Withdraw) to co już kupiliśmy. (Jeśli oddałeś do depozytu coś przez pomyłkę będziesz to mógł wybrać dopiero po 24h.)
2. Orders (rozkazy) - to menu służy do obserwacji, które "rozkazy" zostały już wypełnione, a które czekają na realizację. Jest tam nazwa dóbr, które kupujesz/sprzedajesz i po dwukropku ilość * cena. Jeśli po cenie widzisz napis "Settled" oznacza to, że rozkaz został wypełniony. Wystarcz wtedy nacisnąć na nazwę i wcisnąć przycisk Settle order, od tej chwili możesz pobrać zakupione dobro w zakładce transfer. Jeśli sprzedałeś coś zrób to samo a gemsy trafią na Twoje konto w markecie - je też możesz po tym wybrać.
3. Troops - tu kupujemy/sprzedajemy wojsko (niektórymi jednostkami można handlować dopiero po osiągnięciu odpowiedniego poziomu - zostaniemy o tym poinformowani jeśli zechcemy sprzedać/kupić coś czego nie możemy).
4. Items - tu kupujemy/sprzedajemy pozostałe rzeczy.
Po wyborze tego co chcemy kupić/sprzedać otwiera nam się okienko z dwoma kartami: Buy i Sell.
Nad "Price" mamy cyferkę, która mówi o aktualnej cenie produktu, nad Number mamy łączną ilość produktu w markecie,nad Total ile gemsów kosztowałoby nas jeśli chcielibyśmy kupić wszystko, pod Gems (w zakładce Buy) ilość naszych gemsów zdeponowanych w markecie, pod Stock (w zakładce Sell) ilość posiadanego produktu przez nas (to co mamy zdeponowane w markecie) W pole Price wpisujemy cenę za którą kupujemy lub sprzedajemy w pole Buy/Sell ilość, którą chcemy kupić/sprzedać.
Market działa w drugich połowach godzin, czyli od 0:30 do 0:59, od 01:30 do 01:59 itd. itp.
Mam nadzieję, że wyjaśniłem to w miarę logicznie i składnie. 😃