XGrzesX Ile użytkownik ma prób wpisania wzoru odblokowującego ekranu ? Zastanawiam się nad włączeniem tej opcji tylko obawiam się, że może się zdarzyć, że po kilku nieudanych próbach telefon się zablokuje i nie będę mógł już go odblokować poprzez hasło gmail bo np. internet będę miał zablokowany.
GonzoG1 W standardowym Androidzie jest to 5 prób. Po piątej nie udanej trzeba odczekać 30 sekund, albo wprowadzić dane konta google skonfigurowanego w telefonie jako pierwsze.
GonzoG1 nie wiem jak po 30 sekundach, nigdy nie sprawdzałem, ale chyba tak - pod warunkiem, że ktoś nie naciśnie odblokowania za pomocą danych konta - wtedy już tylko to.
gotrunks 3 serie po 5 prób po każdej 30s przerwa, później prosi o podanie hasła i konta googla. Tak jest na A2.1
Suchy Bezpieczne jest to blokowanie, czy może się zdarzyć, że mi się telefon na amen zablokuje, gdy będąc w stanie wskazującym nie uda mi się poprawnie narysować symbolu? Sent from my GT-I5700 using Tapatalk
gotrunks hehhe, możesz użyć to jako alkomatu kiedy zobaczysz że telefon jest zablokowany na amen to znaczy że za dużo wypiłeś :E Po próbach można odblokować telefon loginem i hasłem od googla u mnie ta opcja działa, jednak czasem po wpisaniu nie działa i pozostaje tylko wipe.
wultan Witam, od wczoraj mam desire i nic nie ogarnaim. ustawiłem sobie przez przypadek wzór blokowania klwiatury i nie pamiętam jak on wygląda. wchodziłem na strone htc, tam jest instrukcja jak odblkować, ale nie pojawia mi się nic odnośnie zalogowania sie na gmaila. wpisuje wzór 5 razy, potem 30 sekund czekania i tak w nieskończoność. możecie mi jakoś pomóc?
tayjkt 5 razy 30sek 5 razy 30 sek 5 razy 30sek i wyskoczył komunikat, że zostało mi jeszcze 5 prób później będę musiał się zalogować na konto Blur O.o kurcze, a ja nie mam konta na Blur a telefon to Motorola Defy