Kilka dni temu dziwne rzeczy zaczęły się dziać z moim Magiciem. Miałem rom Smoki 0.6.13.1. Nagle, podczas normalnego użytkowania telefonu zawiesił się i wyłączył. Potem przy każdej próbie włączenia stawał na boot animacji kolorowego X. Zrobiłem reflash romu bez wipe, potem również bez wipe wgrałem 0.6.12, a na koniec znów 0.6.13, tym razem z wipe. Włączył się i doszedł do konfiguracji, ale ciągle wyskakiwały FC. Wyłączyłem go i znowu zrobiłem wipe i wgrałem Smoki 0.7.5, wszystko było w porządku. Po restarcie telefon zatrzymał się na logo Orange, więc po odczekaniu kilku minut wyjąłem baterię i spróbowałem jeszcze raz. Tym razem również stanął na logo Orange i znowu wyjąłem baterię po odczekaniu. I teraz telefon nie reaguje na nic, dioda pod ładowarką się nie świeci, kombinowałem ze wszystkimi klawiszami, wyjąłem baterie na jakąś godzinę, nic to nie dało. Wygląda jak brick, ale nic nie poszło źle, instalacja nowego romu zakończyła się powodzeniem, wcześniej też nic się nie działo, wyłączył się nagle. Miał ktoś podobny przypadek i umie pomóc? I jak jest z gwarancją, telefon był rootowany, radio i spl zmienione, simlock ściągnięty. Domyślam się, że to nie podlega pod gwarancję? Poniżej zamieszczam jeszcze, co pokazywał logcat na sam koniec :
W/dalvikvm( 127): DexOpt: --- END 'com.scalado.util.ScaladoUtil.jar' --- status
=0x000b, process failed
E/dalvikvm( 127): Unable to extract+optimize DEX from '/system/framework/com.sc
alado.util.ScaladoUtil.jar'
D/dalvikvm( 127): Unable to process classpath element '/system/framework/com.sc
alado.util.ScaladoUtil.jar'
E/dalvikvm( 127): ERROR: no valid entries found in bootclasspath '/system/frame
work/core.jar:/system/framework/ext.jar:/system/framework/framework.jar:/system/
framework/android.policy.jar:/system/framework/services.jar:/system/framework/co
m.htc.framework.jar:/system/framework/com.htc.android.pimlib.jar:/system/framewo
rk/com.htc.android.easopen.jar:/system/framework/com.scalado.util.ScaladoUtil.ja
r'
D/dalvikvm( 127): VM cleaning up
D/dalvikvm( 127): LinearAlloc 0x0 used 4100 of 5242880 (0%)
W/dalvikvm( 127): JNI_CreateJavaVM failed
E/AndroidRuntime( 127): JNI_CreateJavaVM failed