level 5:
odkryj spod niebieskich kółek, kółko zielone. Znajduje się ono w lewym górnym roku
level 6:
Na dole, tuż nad napisem level 6, znajduje się pole tekstowe. Należy wpisać tam hasło, które wskazuje dziobem pingwin. Hasło jest słabo widoczne, ale możliwe do odczytania a brzmi "darkness". Na prawo od pola tekstowego znajduje się zielony przycisk OK. Klikamy i już jesteśmy w 7 lvl`u.
level 7:
Tutaj naciskamy WIN, następnie Try again - i tak 5 razy, aż dojdziemy do 8 lvl.
level 8:
Jasno z tekstu wychodzi, że trzeba nacisnąć niebieski.
level 9:
Tutaj musimy zapamiętać kolejność od 1 do 8.
level 10:
Trzeba ułożyć z literek wyraz "amateur".
level 11:
jedziemy po żółtej lini...
szybsza metoda: cały czas jedziemy w dół, aż pokaże nam się niebieski przycisk
level 12:
Układamy kolory tęczy
Jakby ktoś zapomniał: czerwony, pomarańczowy, żółty, zielony, jasno niebieski, ciemno niebieski, fioletowy
level 13:
klikamy kilkanaście razy, po czym klikamy w strzałkę pojawiającą się w prawym górnym rogu...
level 14:
2+2=... 4
A liczba 4 ukryta jest w "14"
level 16:
Przeskoczyło od razu do 16... Trzeba wyjść do menu, wybrać "select level" i kliknąć 15
level 15:
jako hasło trzeba wpisać eqths - czyli fruit z literek poprzedzających je w alfabecie. Klikamy zielony przycisk OK
level 17:
nie mam pojęcia co zrobić. Jedyne co odkryłem to widoczny, lekko przezroczysty napis "hint" (wskazówka) i po jego naciśnięciu "bend me" (zegnij mnie). Ale jakbym nie dotykał ekranu, nic się nie dzieje. próbowałem trząść telefonem, ściszać, klikać co popadnie... nic... xD