Witam, połączyłem się dzisiaj z wifi w mojej x10 mini pro. Zasięg był doskonały - stałem w centrum McDonald's 😉. Połączyłem się z marketem w celu pobrania astro. Znalazłem szybko astro - z internetem nie było problemów. Pacnąłem 'instaluj'. A tu nagle wyskakuje mi komunikat:
"Brak telefonów z systemem Android powiązanych z tym kontem. Zaloguj się na inne konto"
Identyczny komunikat mi wyskakuje, gdy chcę pobrać astro na PC. Trochę mnie to zaintrygowało, w końcu jak może nie być na koncie powiązanych telefonów z Androidem, jeżeli owe konto założyłem na Androidzie i przez to konto loguję się teraz na Androidzie?
O, właśnie! Ominąłem pewną ważną kwestię. Na Android Market wchodziłem pośrednio - najpierw sam internet, dopiero potem wpisywałem adres internetowy marketu. Nie mogę się połączyć bezpośrednio z Android Market, packając ikonę Market w menu. Wyświetla mi wtedy pytanie, czy mam już konto, czy też nie. No więc spróbowałem i tego, i tego. Zalogowałem się na swoim koncie - du*a. Do konta nie ma przypisanego żadnego Androida. Jak chcę zaś stworzyć nowe konto, to wyświetlają się problemy ze stałym połączeniem itd itp. Próbowałem wielu rzeczy i stwierdzam z pełną świadomością, iż jestem BEZRADNY. Koledzy, pomóżcie, proszę.
Pozdrawiam.