W końcu udało się przeportować odtwarzacz mp3 dla normalnych, nie-hero systemów. Wygląda o wiele lepiej, jak to u HTC. W działaniu według mnie jest tylko nieznacznie wolniejszy od standardowego odtwarzacza.
Tak wygląda(jakby ktoś jeszcze nie widział):
Sposób wgrania(według mnie najłatwiejszy):
1. Ściągnąć i rozpakować tą paczkę
2. Podłączyć telefon do komputera i odpalić plik INSTALL.bat
3. Wciskać na klawiaturze komputera to o co nas program poprosi, następnie sam zresetuje telefon.
4. W moim przypadku G1 zawiesił się na ekranie z logo Androida. Szybki reset poprzez three finger salute(czerwona, zielona słuchawka i Menu razem) i system wystartował.
Według autora tego portu(Stericson z xda-dev) działa to wszystko na romie JF 1.5 adp. Według użytkowników działa również na romach cyana, dudesa oraz IONie. Inne też powinny śmigać.
Zalecane jest dokonanie backupu systemu w razie gdyby ten nie wystartował poprawnie.
Na screenach widać, że ikonka na pasku powiadomień nie pasuje do standardowego Theme'a(jest pod Hero). Jeżeli ktoś woli standardową ikonke to należy pobrać ten plik i podmienić go w folderze Files w rozpakowanej paczce.
Oczywiście wymagany jest zrootowany telefon. Czy na Magicu działa tego nie wiem.
Znane problemy obecnie to reset telefonu podczas parowania słuchawek BT(ja tego nie sprawdzałem) oraz force close aplikacji odtwarzacza po rozsunięciu klawiatury przy wyłączonym ekranie.