Interesuje mnie, czy ktoś z Was, kto używa GT540 w Heyah na kartę bądź ma ogólną orientację w poniższych kwestiach, byłby w stanie odpowiedzieć na kilka pytań. Postaram się wyrazić w miarę jasno :-)
1. W jakich granicach oscyluje dzienny (lub inny okresowy) transfer danych przez system - zarówno w przypadku wyłączonej, jak i włączonej synchronizacji danych? Aktualnie korzystam z taryfy pakietowej (ze względu na SMSy do wszystkich sieci) z włączonym nader skromnym pakietem 5 MB za 5 zł miesięcznie. Wystarczy, czy lepiej byłoby przejść na Nową Heyah (2 gr/100 kB)? Z internetu przez sieci komórkowe korzystałbym raczej rzadko, raczej stawiałbym na WiFi, kiedy tylko byłoby to możliwe.
2. Czytałem wiele na temat programów typu APNdroid, ToggleData itp. i natknąłem się na multum sprzecznych informacji. Interesuje mnie kwestia zablokowania TYLKO połączenia z internetem przy jednoczesnym zachowaniu możliwości odbierania i wysyłania MMSów. Czy rozwiąże to któryś z tych programów tego typu? Czy może lepiej byłoby ręcznie "oślepiać" APN internetowy pozostawiając APN od MMSów w spokoju?
3. Jeżeli się okaże, że LG zrobi nas w balona i wcale nie wypuści aktualizacji z 1.6 do 2.1 lub Froyo, to mimo wszystko lepiej decydować się na GT540, czy jednak stawiać na jakiś model z nowszym Androidem?