Różnie to bywa ze wsparciem ze strony producentów naszych zabawek. Jeśli chodzi o HTC, to mamy przynajmniej świadomość, że ktoś przeczytał naszego "maila".
Jak pisałem w którymś z moich postów, uważam, że problemem w WF nie jest wyświetlacz, a sterowniki odpowiadające za wyświetlanie grafiki. Nie tak dawno Firma HTC wypuściła na rynek telefon o podobnych parametrach, który działa pod kontrolą WM. Miałem to urządzenie i muszę przyznać, że jeśli chodzi o grafikę (wyświetlanie), to efekt jest znacznie lepszy, zarówno w grach jak i programach użytkowych.
Postanowiłem więc napisać do HTC "maila" z zapytaniem, czy firma ma w planach przygotowanie nowych sterowników grafiki. W obecnej chwili przewijanie ekranu w pionie powoduje zaniki lini,i co daje nieprzyjemny efekt migotania. WF ma problemy z nakładaniem tekstur w obiektach 3d i kilka innych uwag.
odp.
Thank you for contacting HTC. With regards to your enquiry about updated graphic drivers, we can help you with that. While we appreciate your interest in HTC, we are unable to comment or speculate on any future developments. I trust that this resolves your query. Please do not hesitate to contact us again if required.
Oczywiście to czy nasze "marudzenia" dadzą rezultaty zależeć bedzie od dobrej woli producenta, ale myślę, że warto próbować. 🙂