lew487 0 #1 Napisano 26 Lipca 2010 Zdarza mi sie ze gdy korzystam z internetu nagle trace dostep do internetu. Ikonka z symbolem wifi ciagle jest pokazana, ale strony sie nie laduja. Musze wtedy rozlaczyc sie i podlaczyc z routerem. Internet po 3g dziala dobrze. Zdarza Wam sie tak? Sent from my Milestone using Tapatalk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomkiki 0 #2 Napisano 26 Lipca 2010 Tak, też tak mam czasami i podejrzewam, że może mieć to związek z routerem lub dużymi zakłóceniami sygnału. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
InSiDe 0 #3 Napisano 26 Lipca 2010 Mi owszem, ale to dlatego, że korzystam z jakiegoś kombinowanego ostro (connectivity w wersji beta) udostępniania połączenia internetowego przez wifi. Dopiero jak wrócę do domu z "wakacji" to będę mógł to sprawdzić porządnie. Z porządnie i stabilnie działającą siecią wifi. Mam nadzieję, że wtedy nie będzie takich problemów. PS. Witam wszystkich jako nowy użytkownik tak Milestona jak i Waszego forum. //Twoja ignorancja czy moja pycha… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lew487 0 #4 Napisano 26 Lipca 2010 Sasiad ma router za sciana i czasem widzi mi go. Swego czasu kiedy nie mial zabezpieczen to nawet czasem sie podlaczalem do niego. W routerze zmienie kanal nadawania, mozliwe ze kanaly nachodza na siebie. Sprawdze nestumblerem lub backtrackiem kanaly i dam ten najbardziej odlegly. Dam znac o tym czy cos dalo Sent from my Milestone using Tapatalk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vatazhka 1 #5 Napisano 26 Lipca 2010 (edytowane) Tak, też to zaobserwowałem u siebie. Ja z kolei podejrzewam, że może to mieć związek z agresywnym zarządzaniem energią (PS-Poll) po stronie Androida. Spróbuję trochę pomieszać z konfiguracją access pointa i doniosę o rezultatach. EDIT: Wyłączyłem WME/WMM i UAPSD/WMM powersave (jedyne ekstra rozszerzenia, jakie miałem włączone - dobrze wpływały na Nokię E51). Działa jak ta lala. Fakt, że sytuacja w eterze zmienia się raczej szybko, bo mieszkam na rozbudowującym się osiedlu i jest szansa, że coś się jeszcze skiepści. Edytowane 27 Lipca 2010 przez vatazhka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomkiki 0 #6 Napisano 26 Lipca 2010 (edytowane) Nie zawsze zmiana kanału może pomóc, choć jest to jak najbardziej słuszne posunięcie. Ja spotkałem się z takim przypadkiem, którego do końca nie udało mi się jeszcze rozwiązać. Mianowicie w pobliżu routera znajdują się analogowe kamery bezprzewodowe, które działają na paśmie WiFi G. Podejrzewam, że one mogą mi mocno zakłócać sygnał, co skutkuje częstym zrywaniem połączenia kiedy oddalam się od routera. Edit : Fajny program na Androida do testowania sieci, to WiFi Analyzer. Edytowane 26 Lipca 2010 przez Tomkiki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baggus 6 #7 Napisano 26 Lipca 2010 Zobacz czy masz w routerze opcje Beacon interval. Jak tak to zmień wartość na mniejszą. Było kiedyś dużo tematów o tym i ten beacon interval pomagał w wielu takich właśnie przypadkach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vatazhka 1 #8 Napisano 26 Lipca 2010 Zobacz czy masz w routerze opcje Beacon interval. Jak tak to zmień wartość na mniejszą. Było kiedyś dużo tematów o tym i ten beacon interval pomagał w wielu takich właśnie przypadkach. Mam OpenWrt, więc poeksperymentuję z różnymi opcjami. Jak na razie stwierdziłem podejrzanie dużo przypadków renegocjacji klucza WPA2, Nokia E51 nie generowała tylu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lew487 0 #9 Napisano 27 Lipca 2010 Zmiana ustawien routera duzo nie pomogla. Ciagle czasem sie internet rozlacza. Na ile ustawic beacon interval (mam 100) ? Sent from my Milestone using Tapatalk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość piwko27 #10 Napisano 27 Lipca 2010 U mnie trzyma stabilnie (w domu) , na publcznych tez Wysłano z mojego Milestone przy użyciu Tapatalk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach