@dmn87, pomysł z prefiksami by się raczej nie sprawdził. Z czasem będzie się pojawiać coraz wiecej telefonów z Androidem i wyniknęłyby problemy z tym. Już widzę, jak wszyscy przestrzegaliby dodawania prefiksów...
A co do propozycji zmian.
Po pierwsze.
@dmn87 dobrze pisze, pasuje połączyć te dwa działy z sobą, bo po co dwa takie same działy, dotyczącego tego samego. Dział mógłby mieć nazwę Modyfikacje & Firmware. To byłby ogólny dzial odnośnie modyfikacji softu w Androidzie. Co z podziałem na telefony? -> Punkt następny.
Po drugie.
Jak sam wspomniałeś @rammiro, poddziały w działach z telefonami się nie sprawdzają - to zły pomysł był. Proponuję usunąć wszystkie te poddziały, niech każdy telefon ma swój dzial bez taki poddziałów.
Wspomnę jeszcze o firmware i ROMach. Aby było wszystko posegregowane i tak jak ma być, rozmowy o firmware/ROMach danego telefonu prowadzone by były bezpośrednio w dziale ów telefonu (np. w T-Mobile / Era G1). Jeśli przesadziłem, to nie głupim pomysłem byłoby zrobienie poddziału (np. w T-Mobile / Era G1) o nazwie "Firmware/ROMy" - w taki sposób wszystko byłoby na swoim miejscu.
Po trzecie.
W pierwszym punkcie pisałem o usunięciu poddziałów "Akcesoria". Proponuję aby utworzyć wtedy jeden dział "Akcesoria" na stronie głównej forum (np. jako pierwszy w TELEFONY, nad T-Mobile / Era G1).