Hmmmm problem z wykonaniem połączenia czym się objawa jak mógłbyś powiedzieć? Tzn. może się na przykład pojawiać jak kogoś odrzucisz, a potem od razu chcesz do niego się dodzwonić bo jeszcze "linia" nie jest zwolniona.
Co do przychodzących to dość dziwne bo jak jest nawet transmisja danych to powinno być zajęte, w najgorszym wypadku abonent czasowo niedostępny.
Telefon u mnie często podróżuje w kieszeni i w sumie się z niczym takim nie spotkałem by samo coś się wcisnęło. Dobrze jak byś w domu na spokojnie wykonał kilkanaście testowych połączeń (styknie z 10) i zobaczysz czy Ci odrzuci choć raz. Ewentualnie wziąść na jeden dzień na jakiś wypad inny telefon i będziesz miał pewność. Jeżeli sieć to telefon do BOA i niech wyślą zgłoszenie techniczne 🙂.
Objawia się w ten sposób, że połączenie wychodzi i od razu jest odrzucane. Okazuje się, że problem ten sam o u vira. Włączam film na Youtubie i zaczynam dzwonić, połączanie jest odrzucane, cały czas jestem na 3G. Gdy łącze nie jest zajęte, dodzwaniam się bez problemu.
Wcześniej, nie wiedziałem gdzie leży źródło problemu, bo łącze najprawdopodobniej było na chwile tylko zajmowane przez jakieś aplikacje działające w tle (NewsRob, Twidroid).
Problemu z odbieraniem nie udało mi się odtworzyć. Próbowałem kilka razy dzwonić z innego telefonu gdy na G1 oglądałem film na Youtubie. Cały czas jest sygnał zajętości, a na G1 żadne połączenie nie przychodzi. Gdy łącze jest wolne, nie ma problemu z dodzwonieniem się.
Podobnie jak viru robiłem testy w Szczecinie i nie tylko w centrum. Więc jeśli wy nie macie takich problemów to wychodzi na to, że w naszym mieście jest jakieś pseudo 3G albo coś tam najzwyczajniej w świecie mają namieszane.
EDIT: Zrobiłem jeszcze jeden test. Będąc na 3G nawiązałem połączenie (telefoniczne). Następnie zacząłem sobie przeglądać internet. No i działa. Na 2G, z kolei, w trakcie rozmowy i podczas przeładowywania strony wyskauje komunikat, że strona się załaduję jak zostanie przywrócone połączenie (z internetem).