O USB OTG, do tabletu konkretnie kabel micro USB OTG.
Rozpisałem się celowo, dla "potomnych".
Sporo ludzi szuka informacji jaki kabelek jest potrzebny, bo dziwna sprawa, ale Modecom nie dostarcza go z tabletem.
Widać to nawet po liczbie wyświetleń tematu postu. Sporo wyświetleń a brak odpowiedzi na temat postu, to jest dowód że ludzie szukają a nie znajdują odpowiedzi.
Pisałem do Modecoma i obiecali rozbudować FAQ tabletu FreeWay.
Tymczsem wklejam odpowiedź Modecoma:
"Witam,
Ad.1
Niestety ale system 2.3.4 nie umożliwia współpracy z modemami 3G za pośrednictwem kabla micro USB OTG, system nie daje wsparcia dla urządzeń mobilnych 3G.
Proszę o aktualizację do wersji 4.0.3, która idealnie działa z modemem E169, wystarczy podłączyć modem kablem USB OTG i system automatycznie dokona komunikacji z siecią 3G.
W przypdku Aero2 wymagane jest utworzenie APN z nazwą logowania „darmowy” (USTAWIENIA – SIECI ZWKŁE I BEZPRZEWODOWE – SIECI KOMÓRKOWE – Punkty dostępowe).
Ad.2
Zdecydowanie warto przejść na system ICS 4.0.3, który zaprojektowany został głównie z myślą o całej gamie smartfonów i tabletów w przeciwieństwie do 2.3.4,
który w zasadzie jest systemem tylko do telefonów komórkowych bez wsparcia dla multimedialnych urządzeń oraz wspomnianych modemów 3G.
Wymagany jest reset klucza MapaMap, który będzie potrzebny do ponownej instalacji programu, procedura instalacji jest dokładnie opisana w dziale wsparcia i nie powinno być żadnego problemu z instalacją.
Ad.3
Bardzo dziękujemy za informację dotyczące potrzebny rozbudowania działu FAQ, wszystkie tego typu uwagi są dla nas bardzo cenne i na pewno dział będzie rozbudowany w ciągu kilku najbliższych tygodni.
Pozdrawiamy i zachęcamy do zakupu naszych produktów."
Jeśli chodzi o roota, to nie do końca nawet wiem co to :facepalm:
Mam fabryczny system, w najbliższym czasie będę go aktualizował do ICS też od modecoma.
Do pobrania
http://www.modecom.pl/freeway_tab_7.0/tablety2/produkty/
zakładka wsparcie + oprogramowanie + firmware =
do przeinstalowania systemu potrzebna jest karta 1 GB pojemności. Na razie to wszystko co się dowiedziałem, od Modecoma i forum.