Witam, zaobserwował ktoś może jak to z zasięgiem w swojej Xperii? Ja przyznam szczerze, że jestem bardzo rozczarowany gdyż jest beznadziejny...
Mieszkam w centrym Łodzi i zazwyczaj mam 3 kreski no czasem zdarza się 4 więc jest ok, lecz gdy już wyjdę z domu i jestem czy to w centrum czy to na obrzeżach albo na klatce schodowej to spada do jednej kreski a nawet pozostają mi tylko połączenia alarmowe. Każdy powie że drzewa, budynki szmery bajery.... mój telefon ma beznadziejny zasięg w każdym miejscu jakim bym był !!! Mam abona w T-Mobile, to już druga SXS bo pierwszą trafiła zółta plama i sprzedawca wymienił mi na nowy model (ABAC 12w15), lecz w tamtym poprzednim z wadą zółtych plam nie zauważyłem gubienia zasięgu.
Dodam że telefon był kupiony w sklepie i ma brand Plusa, czy zdjęcie brandu może polepszyć sieć ? Bo gdy już totalnie zgubi a potrzebuje zadzwonić to wchodzę w ustawienia sieci i operatorów i zazwyczaj widnieje mi Plus i 26017???? co to wogole za sieć/numer.
Proszę o nie proponowanie mi oddania na serwis bo każdy kto miał już przeprawę z Regeneris lub W-Support wie, że te oba zakłady należy oblać benzyną i spalić za to jak maja w dup.e klienta.
Przykład bardzo prosty, wspomniany wcześniejszy SXS z plamami na ekranie do dziś nie wrócił do sprzedawcy od którego go zakupiłem, a oddany był 28 maja.
Czekam na opinie wasze jak u was zasięgiem i czy wgranie niebrandowego softu może polepszyć cokolwiek