witam wyslalem kilka wiadomosci mms zaden nie doszedl nie dostaje zadnych raportow, mam ustawienia od operatora ale to nic nie daje tamta osoba tez ma ustawienia i tez nic nie dostaje ja od niej tez nie dzwonilem do playa ale tam ciagle wysylaja ustawienia i nic po za tym
Ja też używam playa i nie zauważyłem problemów. Czy jak wysyłasz zdjęcie zmniejszasz jego rozmiar ?
telefon sam mi zmienia rozmiar najlepsze jest to ze w play tez nie wiedza co jest grane oboje mamy ustawienia a nie mozemy odbierac mmsow u mnie wysle mam status wyslane ale u zony ciagle wysyla i wysyla
A masz włączone dane jak wysyłasz mms?
tak jak wysylam to pojawia mi sie wysylanie danych i pojawia sie hsdpa+
Osoba, która odbiera też musi mieć włączone. Jeszcze możesz zarzucić taki manewr : wchodzisz w Ustawienia / Xperia / Pobierz ustawienia internetu i mms. Być może masz w ustawieniach jakiś błąd i ponowne pobranie to naprawi.
a wiesz jak zrobic by raport dostac dostarczenia?? kurde zapomnialem ze zona ma zalozona calkowita blokda transferu danych zdejme jej ta blokade i zobaczymy
Nie wiem czy jest ta opcja w systemowej aplikacji sms, ja używam Go Sms i tam mogę zaznaczyć raporty MMS.
mam go sms napisz dokladnie w co wejsc by ta opcje zaznaczyc jak mozesz
No Ty masz rację, nie widzę tych raportów. Dziwne, kiedyś to miałem. Wysłałem nawet mmsa do żony, odebrała a ja mam tylko info, że wiadomość wysłana. Czyli z tego wynika, że nie na każdym sofcie to jest.
Mam dokładnie ten sam problem. Raz wysyła mmsy normalnie, a raz jest "wysyłanie" przez 5 dni. Czasem wysyla ale nie dostaje potwierdzenia wyslania. 100x w Playu wysylali mi na tel wiadomość konfigurującą internet i MMS, 100x robilam to sama i dalej bez zmian. Dzieje sie tak od ok miesiąca. Wczesniej wszystko dzialalo bez zarzutu.