Witam. Niedawno zakupiłem Xperia neo v, która ma złamany bootloader i wygrane MIUI. Mi ten rom się nie podoba, zdecydowanie wolałbym czysty ew CM, ale on ma bugi. Jaki rom kernel i baseband należałoby wgrać, jeśli chciałbym mieć zwykły rom (ew wygląd xperii S) z przyzwoitą wydajnością (gta3 i lepsze gry) oraz przyzwoitym czasie baterii? Jeśli nie możecie wskazać, to prosiłbym o pomoc we wydaniu Stocka. Dziękuję z góry. Ew wynagrodzenie w watykańskiej walucie:)
wszystko o co pytasz masz dostępne w dziale romy&modyfikację,gdybyś przejrzał forum to nie musiałbyś zakładać tego tematu.
Już od trzech dni przeglądam... I na xda... Wszystkie romy mają bugi (radio hdmi nagrywanie) czy jest jakiś podrasowany Stock, bo one są niemal bezbłędne?
Codename 8
No dobrze, ale wymaga Night-Elf kernel, która wersja by była najlepsza? Można link? Pomoże ktoś na TeamViewer? Nie chcę uwalić fona...
---------- Post dołączono o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------
wyczytałem, że baterię wcina mocniej od stocka, więc raczej odpada...
jade na modach juz pol roku,na poczatku stock i u mnie wszystkie mniej wiecej tak samo trzymaja dlugo na baterii i codenane 8 tez nie jest wyjatkiem,gdy sie nie bawie to ponad dobe, ale ze czesto gram a jeszcze wiecej korzystam z neta to nie wytrzymuje doby,czasem kilkanascie h,wszystko zalezy od uzytkowania a gry to juz najwiecej ciagna baterii.
hmm, to pomoże mi ktoś zrobić downgrade do jakiegoś 2.3 wolnego od bugów, szybkiego, i z długo trzymającą baterią?
Każdy rom ma bugi i swoje wymagania... Polish Blood Project albo JJ hybrid.
nie kazdy ma bugi,na codename v8 jeszcze zadnego nie wychwycilem ale to pewnie dlatego ze to modyfikacja stocka 2.3.4 ktory jest b.dobrym romem ale nie posiada udogodnien takich co mody
2.3.4 platforma z racji stabilności. Z czystym sumieniem mogę polecić Codemane8 final. Jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się, aby uwalił launchera przy wychodzeniu z bardzo pochłaniającej ram gry. Jest godzien instalacji. Wraz z nowym kernelem od Night-Elf'a dającym masę wolnego ramu (średnio mam 240 mb), naprawdę ten ROM jest świetny.
Prosto z SE Xperia Neo V ;-)
a jak u nich z wydajnością w grach (np GTA3) i baterią? Jakoś wgrałem firmware 4.0.2.A.0.62, i nie mam pojęcia jak z niego przenieść się na coś innego (nie ma przyzwoitego sposobu na root)