Szanowni Koledzy/Kolezanki,
Jestem zainteresowany tabletem ale nie moge odszukac dobrej recenzji tego tabletu (bez obrazy dla chrapek12 - dobra recenzja ale nie najlepsza). Mam duzo pytan. Ktos kto posiada ten tablet powinien zrobic wideorecenzje odpwiadajaca na moje pytania.
Bede wdzieczny MODowi za poskladanie tego wszystkiego po wyczerpaniu tematu.
Pytania:
1.
Dzialanie z modemami 3g takimi jak Novatel 2372 lub Huawei Vodafone R201 lub podobne.
Czemu takie pytanie:
wygodniejsze dzialanie z tabletem niz podlaczony 3g przez usb. Mozna tez zastosowac w samochodzie dla dzieciakow (cos co mnie interesuje).
2.
Przetestowanie tabletu przez wszystkie benchmarki.
3.
Podkrecenie procka przez apk z marketu. Ile da sie podkrecic i czy stabilnie a nastepnie wrzucenie wynikow z benchamarkow.
4.
Jak dzialaja filmy w 720p? Jakosc obrazu (glebia koloru, nasycenie barw, odwzorowanie czerni)
5.
Customizacja tabletu. HD widget, BW widget, milocker itd. Jak wplywa na system. Czy spowalnia znaczaco prace na tablecie?
6.
Przetestowac jakis pakiet office. Odczyt plikow MS office. Recenzja odtwarzania plikow pdf.
7.
Test wyswietlacza w pelnym sloncu (chce wiedziec czy jak bede siedzial w kawiarnii i pracowal na tablecie to bedzie widac cokolwiek na ekranie)
8.
Praca z karta 32GB czy spowalnia tablet? Jesli tak to jak bardzo?
9.
Jak odtwarza filmy na tv poprzez HDMI?
10.
Test jakosci dzwieku (chodzi o sluchawki)
11.
Czy system plikow to RFS czy EXT4? Jesli RFS to mozna przeciez zrobic konwersje na EXT4 co spowoduje wzrost wydajnosci.
Na chwile obecna nie mam wiecej pytan. 😃
PS: ja sie zastanawiam czemu Goclever jak kazdy producent nie wyslal swojego tabletu do deweloperow w celu stworzenia custom softu (CM itp.). Przeciez mozna przeznaczyc 10 tabletow do rozdania deweloperom za free z zaznaczeniem ze musza pracowac nad rozwojem oprogramowania tabletu.
pozdrawiam