Witam.
Jestem nowy na forum, więc proszę o wyrozumiałość, przy okazji Samsung Galaxy Ace jest moim pierwszym smartfonem, wcześniej korzystałem jedynie z telefonów pokroju starej Motoroli z klapką.
Otóż parę dni temu kupiłem sobie następujące słuchawki: ORYG.SŁUCHAWKI SAMSUNG GALAXY ACE s5830 i9100 S2 (2474421861)
Teoretycznie sprzedawca towaru pisze, że są to słuchawki specjalnie przystosowane do tego modelu. Jednakże po podłączeniu nie wydobywa się z nich dźwięk, nawet w trakcje rozmowy, a mikrofon również nie spełnia swojej funkcji.
Ogółem słuchawki po podłączeniu do komputera działają znakomicie (sam jestem zdziwiony, że za tak niską cenę, można kupić słuchawki o takiej jakości dźwięku), ale nie kupiłem je po to, aby słuchać muzyki puszczanej z komputera.
Próbowałem również podłączyć zwykłe słuchawki do telefonu (np: od mp3, od pc), aczkolwiek efekt był taki sam - czyli dźwięk leciał z głośnika komórki a nie ze słuchawek.
Proszę o pomoc, bo skoro na telefonie żadna para słuchawek nie działa prawidłowo, to chyba coś jest nie tak. A być może to ja jestem ślepy i jest gdzieś opcja włączenia ich funkcji w telefonie? W każdym razie po przeszukaniu w Ustawieniach i w Instrukcji Telefonu, nic nie znalazłem.
Z góry dziękuję i pozdrawiam 😉