Ok Panowie, wczoraj w końcu zebrałem się i chciałem wgrać nowy soft na moją X10 mini PRO. ROM i gapps chciałem wgrać takie jak wyżej pisałem no i ten kernel już nowy nAa 13 🙂. Wszystko roiłem według instrukcji neXt__. No i jest problem.... ;/
Bootloader odblokowałem bez problemu, wszystko ok. Kernel flashowałem przez flashtoool, wszystko się powiodło. Ale teraz telefon coś mi się nie chce podnieść. Niby wszystko ok robie. Kernel sie zainstalował poprawnie (flashing finish itd.) zamykam program, odłączam kabel i włączam telefon. Bootscreen się pojawia (ten napis nAa zamiast standardowego Sony Ericsson), ale dalej już lipa... nie idzie Na początku pojawiała się niba ta animacja co loga SE się pojawia i na tym się zawieszał i dalej nie szedł, (powtarzało się to w kółko, ale dalej nie poszło). Teraz jak zrobiłem full wipe to już nic się nie wyswietla, tylko bootscreen i dalej nic . Mało tego ..... jak wchodze w CWM, żeby zainstalować ROM i gapps to nie moge zamontować karty SD, pisze can't mount sdcard , chce zamontować to error wyskakuje . Nawet jak daje mount storage to niby wyswietla się w kompie dysk wymienny, ale jest nie aktywny . (karta to 1GB i wolne tam mam ok. 15MB czyli mało, zwolniłem do 100MB, ale to nic nie dało).
A czy po wgraniu kernela nAa 13 telefon powinien normalnie wystartować ( można z niego normalnie korzystać czy obowiązkowo trzeba wgrać nowy ROM ) ?
Co zrobiłem źle, pomocy....przywróciłem sobie oryginał przez SEUS, ale chce wgrać coś nowszego 😉
BTW: Widziałem na forum ROM zmodyfikowany przez neXt___ i właśnie tego teraz spróbuje sobie wgrać....ale muszę ruszyć z miejsca najpierw. 😉