Witam
To mój pierwszy post i mam nadzieję że mnie nie zjecie. Szukałem i nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. A mianowicie. Na moim telefonie mam Androida w wersji 2.3.7 MiniCM7-2.2.1-robyn i niestety mam problemy z klientem poczty. Po wprowadzeniu danych mojego konta telefon sam się skonfigurował ale nie pobiera wiadomości. Na ekranie na zmianę migają komunikaty: Załaduj więcej wiadomości i Ładowanie wiadomości i tyle. Sprawdziłem ustawienia POP i IMAP w telefonie i jest ok. Na stronie Gmail na bank mam włączone opcje POP i protokół IMAP. No i sam już nie wiem. szukałem odpowiedzi tutaj i googlowałem sobie podobne problemy. Proszę o pomoc bo sam już nie wiem o co chodzi.
Problem jest z aplikacją Gmail, czy z innym klientem e-mail? Pytam, ponieważ aplikacja Gmail nie pozwala na majstrowanie przy konfiguracji protokołu.
nie sprawdzałem innej poczty bo mam aktualnie tak zapchaną że telefon by nie wyrobił... Na Gmail sprawdzałem tylko czy aby na pewno są włączone oba protokoły bo tak gdzieś wygooglowałem aby to sprawdzić jeśli poczta nie działa. A w telefonie sprawdziłem poprawność ustawień... ale telefon wykonał to poprawnie.
Jeżeli używasz aplikacji GMail trzeba mieć włączoną autosynchronizację i dane w tle. W przypadku innych klientów dla POP potrzeba tylko ustawienie czasu pomiędzy sprawdzaniem nowych wiadomości.
Na 99% nie zainstalowałeś paczki gapps, przez co próbujesz niepotrzebnie skonfigurować pocztę gmail przez aplikację Poczta.
Pobierz i zainstaluj gappsy (w sposób identyczny jak sam ROM) i w aplikacji Gmail prowadź swoją nazwę i hasło. Nie trzeba nic więcej konfigurować
Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2
Mam ten sam problem tylko że z pocztą WP. Objaw ten sam co u vadeera. Chodzi aplikację Poczta nie GMail bo ten u mnie działa normalnie. Konfiguruję wszystko zgodnie z instrukcją WP ale jest ciągłe naprzemienne Załaduj więcej wiadomości i Ładowanie wiadomości. Próbowałem z autosynchronizacją ale też nic. Android 2.3.7 MiniCM7 Pro