Szewcu72 - dzięki.
Pytanie do tych co oddawali SGS3 na gwarancję - serwis za każdym razem nie naprawiał problemu? Zastanawiam się, czy SGS3 ma tak od nowości, czy może po jakimś czasie coś się uszkadza...?
Testowałem na na różnych zestawach słuchawkowych (poza oryginalnym) i problem pojawia się zawsze.
Mam ten sam problem. Od jakiegoś czasu zauważyłem, że jedna słuchawka mi nie łączy gdy zaczynam obracać jackiem w gnieździe (tak mniej wiecej połowa obwodu łączy a druga połowa nie).
To samo jest na słuchawkach oryginalnych jak i na 3 innych modelach. Jedynie poprawnie działają na jakimś starym modelu sony.
Rozmawiałem ze znajomym przedstawicielem od samsunga i usłyszałem, że nie mam po co oddawać telefonu do serwisu, bo jeśli problem nie był od początku to powiedzą mi, że wyrwałem gniazdo i odrzucą gwarancje.
Co o tym myślicie? No i najważniejsze czy osoby, które mają podobny problem mają jakieś sprawdzone modele słuchawek?
PS. Zapomniałem dopisać, że gdy docisnę słuchawki bardzo mocno do gniazda (jack do gniazda) to wtedy wszystko działa.
Gniazdo jest wyczyszczone i przedmuchane powietrzem w sprayu
Jeszcze zauważyłem jedną rzecz oglądając filmiki z youtube z indentycznymi problemami.
Gdy jack jest w tym położeniu, że jedna słuchawka nie gra to nie trzeba dociskać a wystarczy delikatnie przechylić jacka w prawo (patrząc od strony ekranu)