Cze !
Mam problem na drugiej x8'semce , wiec tak nie chce kasowac romu 2.1 i instalowac wyzsze , wiec chce zrobic tak zeby miec na 2.1 eclair tethering wifi poniewaz przez usb nie da rady podlaczyc do netbooka overmax ov-ml-02 (Android 4.0.3) , Wiec jesli ktos wie jak zrobic z 2.1 eclair wifi tethering to odwdziencze sie 🙂
Barnacle wifi tether
Root potrzebny
Z moich doświadczeń wynika, że bez zmiany kernela nie da rady (GDX + stock kernel nie udało się), dużo męczyłem się próbowałem różnych programów i nie udało się. Dopiero jak wgrałem alfs kernel +GDX udało się od razu przy użyciu aplikacji Barnacle wifi.
Stock kernel nie obsługuje tetheringu wifi
Mam stocka + PrimeHD8 i Barnacle działa normalnie
CO TERAS?
To zadziała czy co i jak bo nie wiem ?
stock kernel raczej obsługuje, natomiast stock rom na X8, czyli 2.1 na pewno takiej możliwości nie ma, tethering wifi pojawił się we Froyo, czyli Androidzie 2.2
Ja próbowałem kiedyś tetheringu na andro 2.3 (bodajże minicm7-2.0.7) i stock kernelu i nie poszło
Czyli na 2.1 eclair nie zrobie sobie tetheringu wifi , wiec bede musiał wgrac na drugą x8'semke nowego roma , Dobra dzieki za pomoc chłopoki 🙂
na 2.1 nie próbowałem
Natomiast na 2.3 działa z powodzeniem tethering po wifi, tyle że z zewnęcznego programu
I uwaga, żre to baterie w tempie takim, że starczy na 2 godziny