Skocz do zawartości
szewcu

WF - konfiguracja poczty

    Rekomendowane odpowiedzi

    szewcu

    Hej

    Mam konto pocztowe na onet.pl.

    Problem polega na tym, ze nie pobiera mi poczty.

    Moge wysylac normalnie maile z telefonu, ale nic mi nie pobiera, dlaczego ?

    Pop3 i smtp sa poprawnie ustawione, spotaliscie sie moze z czym podobnym? lub ktos z was ma poczte na onecie ?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    wykrzyk.png Twój temat narusza Regulamin Forum pkt 4.3.

    Tytuł wątku musi być krótkim streszczeniem Twojego posta oraz w sposób jednoznaczny nakreślać problem lub istotę dyskusji. Powinien także zawierać informacje odnośnie tego, jakiej pomocy oczekujesz.

    Przydatne linki:

    Pierwsze kroki na forum

    Zmiana tytułu wątku

    Jak poprawnie nazwać temat

    obojętnie jaki tekst[/warnt]

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    ja mam na onecie i wszystko śmiga, wysyła i odbiera normalnie

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    dabas

    Ja też i też śmiga itp itd.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    tez pomogliscie chlopakowi.. textem ja mam i smiga:D

    uzywasz wbudowanego pocztowca?

    sprawdz ustawienia.. pop3 i smtp oba adresy są rozne.. jak masz wlacozne szyfrowanie musisz zmeinic nr portów..

    nie wiem co jeszcez zasugerowac..

    ah moze jeszcze tylko rozmiar pobieranych plików .. sam text cyz cala poczta czy iles kb...

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    ktos z was ma poczte na onecie ?
    odpowiedziałem
    Pop3 i smtp sa poprawnie ustawione
    a ty oczywiście czytając ze zrozumieniem radzisz
    sprawdz ustawienia.. pop3 i smtp oba adresy są rozne.
    człowiecze opanuj się bo naprawdę zwymiotuję
    jak masz wlacozne szyfrowanie musisz zmeinic nr portów..

    ja ja mam włączone szyfrowanie i żadnych nr portów nie zmieniałem, a jak tak radzisz to powiedz może z jakiego nr portu zmienić na jaki żeby hulało??

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Zaloguj się na pocztę wejdź w ustawienia poczytaj Proste

    Przy szyfrowaniu ssl może słyszałeś nie używa się standardowych portów Dla pop 3 port: 995 dla smtp: 465

    Oba serwery w funkcji:smtp.poczta.onet.pl lub pop3.itd często ludzie wpisują same poczta onet pl i to nie działa

    Przy ttl jeszcze inaczej

    Nie mowie o szyfrowaniu sieci gdybyś nie wiedział Ale chyba sam masz problem z pocztą i wstyd się przyznać ;)

    Więc Wymiotuj do woli byle w domu nie tu A jak sam nie umiesz pomóc to nie pokazuj przynajmniej swojej bezradności czepiając się innych

    Wysłano z mojego HTC Wildfire przy użyciu Tapatalk

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    szewcu

    Ustawione mam tak:

    POP: pop3.poczta.onet.pl

    port 110

    SMTP: smtp.poczta.onet.pl

    port 587

    Typ zabezpieczen: brak

    Piszac ze mam skonfigurowane poprawnie pop3 i smtp, napisalem tak, bo tak mysle ze jest dobrze, ale nie jestem pewny.

    W kazdym badz razie tak mam i nie dziala ;/

    Uzywam wbudowanego pocztowca.

    Jezeli chodzi o ograniczenia w ilosc mb to dalem 1mb, nawet textu nie pobiera.

    Edytowane przez szewcu

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    mam takie same ustawienia, teraz sprawdzałem i działa

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Ustawione mam tak:

    POP: pop3.poczta.onet.pl

    port 110

    SMTP: smtp.poczta.onet.pl

    port 587

    Typ zabezpieczen: brak

    Piszac ze mam skonfigurowane poprawnie pop3 i smtp, napisalem tak, bo tak mysle ze jest dobrze, ale nie jestem pewny.

    ta wersja jest poprawna.. a jesli nei dziala sprawdz to co napisalem poprzednio.. zmien szyfrowanie.. to w niczym nie przeszkadza.. zmien porty.. i sprawdz moze ruszy..

    z tego co wiem to operator dostawca sieci moze gdzies cos blokowac.. wiec jeszcez tam mzoe byc przyczyna.. (mam to samo koszystajac w pracy.. moge odebrac nie moge wyslac.. )

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x