Przymierzam się do tego tabletu, jak wygląda z nim codzienność, polecacie jako pierwszy tablet?
Wszystko zależy od tego czego oczekujesz po tym tablecie. Zapraszam również do mojej recenzji tego tabletu: Apollo Quicki 731 - recenzja
Szukam czegoś w stylu manta mid 5S, prosty tablet z androidem 4 i najlepiej modem 3g na usb, fajnie gdyby bylo hdmi, a ten wydaje sie calkiem spoko
Jeżeli ma to być wyłącznie tablet na początek i nie będzie służył do gier czy innego bardziej wymagającego korzystania to powinien wystarczyć w zupełności 😉.
Jak na tym tablecie sprawuje się Skype? Chce kupić mamie żeby mieć z nią kontakt nie tylko głosowy. Proszę pomóżcie. Czekam na odpowiedź
Ja bym na twoim miejscu kupił GoClever'a A73, sprawdzony, dobry model.
Pozwolę sobie odgrzebać, choć to jedyny wątek 🙂
W recenzji na portalu jest napisane, że ma Wi-Fi w standardzie b. Czy to prawda? Bo w sklepach internetowych piszą, że ma b/g/n więc teraz nie wiem.
Odkopię temat. Ogólnie nie polecam tego sprzętu ze wzgledu na brak możliwości wejścia do recovery przez kombinację klawiszy volume i power. Można wejść z menu ustawień, następuje reset i jesteśmy w recovery gdzie możemy zrobić niby wipe. Czemu niby? Bo w moim przypadku system zaczął dziwaczeć, następują cf ustawień i niekontrolowane resety. Po wipe nic się nie zmieniło. Można by nadpisać rom, ale producent nie udostępnia takowego, zostaje wysyłka do serwisu za 50 zeta + koszta przesyłki, wgrają rom - czeka się prawie 3 tygodnie, przerobiłem osobiście. Czym zaskakuje tablet na plus? Jest szybki, system chodzi bez zacięć, filmy i dokumenty odtwarza poprawnie i płynnie. Dlatego zostaje u mnie z wykorzystaniem do pracy (schematy w pdf) i do auta (bajki dla dzieci w podróży). Gier nie testowałem oprócz reckless racing, chodziła płynnie.
Tapnięte ze tableta
a nie wie ktoś czy są gdzieś jakieś romy do niego ?
Ja go posiadam jakiś czas i sobie chwale nawet proste gry w 3D HD idą nie rewelka ale idą dziecko się cieszy,wifi chodzi nie tak jak producent podaje w B ale B-G-N mam neta 90 Mb/s a pomiar tabletem pokazuje przy połączeniu 150 Mb/s po zainstalowaniu programu so pomiaru predkości łącza na tablecie i dokonaniu pomiaru tabletem jest ok 73 Mb/s w odległości około 4 m od rutera,filmy idą dobrze a strumieniowo z Ipla czy TVN za**b..... żona teraz lata z tabletem czaskając seriale na powtórkach. Filmy HD też odtwarza ok. Bateria czyma ok 4 godz po pełnym naładowaniu przy używaniu wifi i audio wideo-gry nonstop,Modem 3 G z pleya śmiga ok - tranśfer 3G ok 1 Mb/s modem typ: HUAWEI E173. W skali od 1 do 5 ma u mnie 4. Ja go polecam na początek.
Pytania co kupić, zadaje się w odpowiednim dziale Forum po zmianach, link nie działa
Jak coś to obalam to że nie można wejść do Recovery
Można wejść volume - i Power
a jak nie tak to Ustawienia Przywracanie i kasowanie ustawień i tam jest tryb Recovery Mode i daje się tak i uruchamiamy Recovery
a romy niestety są tylko oryginalne na apollo.eu albo wgracie od Tracer Ovo
Pokaż mi rom do 731 a cię ozłocę. Spróbuję wgrać od Tracer, najwyżej go wywalę jak się ucegli
edyta - chyba jednak coś udostępnili, paczka sterowników ma ponad 200MB, zobaczymy.
No jednak udostępnili, zwracam honor, może w końcu zacznie ten tablet chodzić jak powinien.
Aktualizacja przeprowadzona pomyślnie, dzięki.