Cześć, mam problem. Właśnie napisałem aplikacje, którą chce opublikować w markecie niestety dostaje takie błąd:
The package name of your apk may not begin with any of the following values: [com.android, com.google, android, com.example]
Nazwa pakietu to: "com.example.nazwawlasna"
Zaktualizowałem dzisiaj Eclipse i sama mi zaproponowała taką nazwę. Jedną aplikacje już opublikowałem w markecie ale z tą mam jakieś problemy i nawet nie wiem jak ma teraz ta nazwa pakietu wyglądać. Proszę o pomoc!
a nie widzisz co jest napisane w błędzie?
Nie możesz używać nazw android, google, android i example :|
Daj sobie:
com.nazwafirmy.przykladowa_nazwa_aplikacji
Nazywać aplikację com.example, toż to wstyd i dyshonor 🙂
a nie widzisz co jest napisane w błędzie? Nie możesz używać nazw android, google, android i example :| Daj sobie: com.nazwafirmy.przykladowa_nazwa_aplikacji Nazywać aplikację com.example, toż to wstyd i dyshonor 🙂
No nie... czuję się jak kretyn :facepalm1:
Cały dzień pisałem apke i ciągle miałem jakieś problemy ale chciałem ją bardzo wrzucić tego dnia do marketu. Usunąłem z 'example' ręcznie w eclipse ale było to samo, zbudowałem dziś nowy projekt i wszystko jest OK, dzięki 🙂!
Klikasz prawym na projekt: Android Tools>Rename Application Package i automatycznie przebudowuje, w bardzo złożonych projektach, składających się z wielu klas trzeba pewnie poprawić ręcznie parę rzeczy, ale generalnie automat robi to dobrze.