Witam !
Mój samsung galaxy note nie chce sie właczyć po całonocnym ładowaniu baterii.
Hard Reset nie działa , komputer nie wykrywa , na ekranie nic sie nie dzieje , nie grzeje sie.NIC
Co mam zrobić ? telefon na czystego isc , zadnych zmian
Pomocy
Wyjmij baterię, wyczyść styki w telefonie i na baterii. Włóż baterię i spróbuj wejść w Recovery (trzymaj jednoczasowo klawisze vol up+power+home przez kikanaście sekund). Jak to nie pomoże zostaje prawdopodobnie serwis.
Niestety nic sie nie dzieje 🙁( nie ma innego sposobu tylko serwis ? dlaczego tak sie stało ?
czego to wina ?
Prawdopodobnie w trakcie ładowania wystąpił wzrost napięcia (wina baterii, lub ładowarki), albo uszkodzenie na płycie (np. tzw "zimny lut", lub uszkodzenie (prawdopodobnie wadliwego) podzespołu na płycie. Objawy wskazują na całkowity brak zasilania. Jak masz gwarancję i oryginalny soft, to bez problemu. Z tego co wiem serwisy na ogół wymieniają płytę główną. U mnie (HTC Desire) było luźne gniazdo micro USB (działało prawidłowo)-w serwisie wymienili płytę główną (najciekawsze z tego, że dalej było luźne a winna była temu wtyczka w kablu USB). Jak nie masz gwarancji proponuję serwis niezależny od Samsunga, często naprawiają takie rzeczy bez wymiany płyty. A może po prostu ładowarka nie pracuje i bateria się wyładowała przez noc. Pewnie masz ładowarkę na gniazdo USB i ten sam kabel do ładowarki i komputera - sprawdź inny kabel USB, bo wtyczki micro USB w nich lubią się zepsuć.