Witam!
Mam problem odnośnie wymuszenia na Asusie TF300TG połączenia 3G.
W ustawieniach znalazłem opcje żeby łączył się tylko przez 2G ale nie wiem jak ustawić połączenie przez 3G.
Pozdrawiam
Właśnie gdy nie jest zaznaczona ta funkcja o której piszesz, tablet powinien domyślnie łączyć się poprzez 3G (z 2G masz GPRS/EDGE ale za to oszczędność baterii). Pytanie tylko czy infrastruktura sieci komórkowej (nadajniki) w miejscu gdzie się znajdujesz mu na to pozwolą...
ps. Może czas wyjść na zewnątrz budynku 😉
Właśnie czesto jestem w miejscach, że mam zasięg 2G/3G tzn. co chwilę mi się przełącza a chciałbym żeby cały czas łączył przez 3G.
Na dworek często wychodzę😉
Nie we wszystkich miejscach jest 3g - zalezy gdzie mieszkasz i dlatego skacze ci pomiedzy 2 i 3G.
Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
Wiem, że nie wszędzie jest 3G. Chodzi mi o miejsca w których 3G jest ale ma słaby zasięg i wtedy żeby było wymuszone połączenie 3G pomimo tego że ASUS "woli" 2G.
W takiej sytuacji gdy 3G jest "słabe" i traci czasami sygnał, a zablokujesz mu połączenie 2G to wtedy będziesz (chwilowo) całkowicie tracił połączenie z netem 🙁
Na pewno są tego typu aplikacje w markecie Google-a ale sądzę, że więcej wyrządzą szkody niż pomogą 🙁
Na sztywno 3G nie ma sensu.... to tylko bardziej przeszkadza.