Witam,
Stałem się posiadaczem wymienionego telefonu desire S i mam taki problem, przy każdej próbie połączenia wifi się rozłącza. Sprawdzałem to na 3 sieciach w tym jedna publiczna i za każdym razem to samo. Usypianie wifi mam wyłączone, najlepsza wydajnosc wifi zaznaczone. Jakieś sugestie bo nie mam pojęcia co może być nie tak, jedyna odpowiedz jaka udało mi się znalezc to przywrocenie ustawien fabrycznych.
przywróciłem ustawienia fabryczne i nadal nie działa.
To jest raczej problem sieci publicznych, a nie telefonu. Ze względów bezpieczeństwa oraz ograniczenia transferu połączenie jest rozłączane. Sprawdź na jakiejś normalnej sieci wi-fi.
W pracy mam 2 sieci, jedna zabezpieczona szyfrowaniem WPA/WPA2 oraz WEP. Do WEP podpinam się bez problemu natomiast w WPA nie da rady, koledzy z pracy nie mają z tym żadnego problemu.
Znalazłem http://www.htc.com/pl/help/wifi-security-fix/ na stronie producenta ale niby nie ma dla mnie dostępnej aktualizacji.
Ma ktoś jakieś pomysły? proszę o pomoc.
To jest nieprawdopodobne... Podpinałem się do dwóch różnych sieci WPA/WPA2, na różnyh romach (stockowym, customowym, ICS, JB) i nigdy nie miałem problemu...
Może trafiłeś na routery, z którymi nie współpracuje telefon/Android? Być może gdzieś w Sieci znajdziesz listę takowych.
Nie orientowałem się jakie to routery ale zrobię wywiad w miarę możliwości, chodź dla mnie to dziwne że próbowałem się połączyć z 3 różnymi sieciami i akurat do żadnej nie mogę się podpiąć. Dobrze chociaż wiedzieć ze ktoś z tym telefonem nie ma problemów bo nie wiedziałem czy to usterka czy nie.
Dodam, że próbowałem na dwóch DLinkach i dwóch TP-Linkach. Wszystkie w miarę popularne modele ani z górnej, ani z dolnej półki.
Powodzenia. 🙂
w pracy mam router Siemens Speedstream do którego nie mogę się połączyć, druga lokacja to neostrada z TP-linkiem też nie da rady.
A może Twój numer MAC smartfona nie jest na liście numerów MAC routera z którymi może się łączyć. Mówiąc inaczej, filtrowanie MAC jest włączone.
W otwartej sieci też?
Wczoraj udało połączyć się z kolejna neostrada z routerem TPlink i szyfrowaniem WPA oraz trafiłem na kilka otwartych sieci z którymi mogłem się połączyć. Chyba jednak tak jak mówiłeś musiałem trafić na router z którym nie współpracuje android.
Najważniejsze że wifi działa i nie będę musiał zgłaszać reklamacji, dziękuje za pomoc i nie zawracam głowy.
dziękuje za pomoc i nie zawracam głowy.