Witam, mam problem z dźwiękiem. Co jakiś czas przy słuchaniu muzyki (na początku, w środku, pod koniec utworu - zależy od kaprysu telefonu) pojawia się trzeszczenie. Co prawda znika po kilkukrotnym zatrzymaniu i odtworzeniu muzyki ale jest to na dłuższą metę irytujące. Nie jest to wina słuchawek, bo na głośniku też te trzaski słychać. Próbowałem kilku odtwarzaczy i to też nie jest ich wina. CM 6.1.1 ALPHA 8.4, Yonip kernel v.final 24Bpp
Nie wgrywałeś sterowników dzwięku?
były wcześniej takie na froyo przeportowane z innego tela ,
które jak zainstalowałem to były trzaski jeśli nie instalowałes, to wgraj
inny kernel i atucha luismaf dynamic music.
Wysyłane z mojego Galaxy Spica za pomocą Tapatalk 2
Nic to nie da.. bo spica ma problem z dynamicznym buforem audio. Żeby pozbyć się trzasków musisz mieć kernel współpracujący z dynamicznym buforem audio i ustawiasz w locie wartości 8, 16 - oglądanie filmów - pełna synchronizacja obrazu i dźwięku, 64 - do słuchania muzyki. Przy wartości 64 nie będzie trzasków.
Wysyłane z mojego Iconia A500 za pomocą Tapatalk 2
Ale yonip ma dynamiczny bufor audio, dlatego radziłem sprawdzić bo kiedyś były sterowniki dzwięku które coś takiego powodowały.
Jeśli nie były instalowane sterowniki dźwięku to zostaje zmieniać ręcznie wartości wartości dynamicznego bufora audio i wyłączyć sound fix.