ale kurcze w przyszlosci jestem pozbawiony aktualizacji
Nie jesteś, możesz spokojnie wgrywać aktualizacje przez Kiesa a nawet jeśli nie, to skoro zrobiłeś roota, to przypuszczam, że programy takie jak Odin nie są ci straszne.
Dziwne ze wchodze w "informacje o telefonie" i na samej gorze powinna byc "aktualizacja oprogramowania". Dobrze mowie??
Dobrze prawisz, ale jeśli tak ci zależy, żeby mieć możliwość aktualizacji oprogramowania przez telefon, to jak wspomniałem na początku, wgraj rom ponownie, jeśli ci na tym nie zależy, to co za różnica, czy ta opcja tam jest, czy jej nie ma.
Odebralem niedawno telefon z naprawy i wgrali mi andka 4.0.4 i nie wiem czy moge na niego wgrywac 4.0.3 teraz...
Jak będziesz chciał to możesz spróbować zejść z 4.0.4 na 4.0.3 jednoplikowcem, jednak bez wipe na pewno się nie obejdzie, a co za tym idzie równie dobrze możesz wgrać jakiegoś 3 plikowego GB a potem wrócić do 4.0.3, efekt ten sam (wipe) ale przynajmniej masz pewność, że wszystko będzie działać jak należy. Poza tym, downgrade nie zrobisz Kiesem, a tylko Odinem.
Nim zadasz kolejne pytanie, poczytaj trochę poradników i tematów przyklejonych, bo większość problemów o które w chwili obecnej pytasz była już poruszana. Ponadto na forum obowiązuje zasada 1 wątek = 1 problem ...