Witam.
Chciałem się dowiedzieć, czy jest możliwość pobrania gotowych skórek do HTC Wildfire (zrootowany rom htc).
Wiem, żę na UOT można tworzyć skórki, jednak to chyba nie działa tak jak powinno.
Nie chodzi mi o Launchera! Tylko górną belkę, styl okien itd.
Taka możliwość jest w romach opartych o CM7 gdzie zmieniasz motywy w Theme Chooser. W Sense takim jak dało HTC na Wildfire nie ma takiej opcji.
Wysyłane z mojego HTC Wildfire za pomocą Tapatalk 2
Ale ja nie mówię, żeby zmieniać motyw przez jakąś appke. Wiem, że w plikach framework-res.apk i com.htc.resources.apk są grafiki od wyglądu. Da się o zmienić - tylko chciałem się dowiedzieć, czy są gotowe takowe pliki z innymi skinami.
Looknij tu [REF/GUIDE] [13/06] The Complete Wildfire Index - xda-developers
Na dole w pkt. 7.
Dzięki, szkoda, że tylko dwa. Może uda mi się jakoś rozkminić te pliki, dzięki tym stylom.
Zamiast szukać nie wiadomo co zapoznaj się z zasadą działania UOT Kichten i nie pisz bzdur że nie działa prawidłowo.
Na forum jest nawet instrukcja jak wykonać prawidłowo paczkę pod recovery w UOT kitchen.
Wysyłane z mojego GT-S5570 za pomocą Tapatalk 2
Tak, może to jest ten poradnik? https://forum.android.com.pl/topic/160878-tutorial-jak-stworzyae-motyw-na-swojego-androida/
Dzięki temu poradnikowi na Wildfire nic nie zrobię. Na UOT mogę zmienić pasek powiadomień, ikony w pasku i okienko, oraz bootloadera. Reszta się nie zmieni, bo jest zapisana w com.htc.resources.apk, czego UOT nie chce przyjąć bo to jest do Gingerbread.
No chyba, że się mylę, to mnie oświećcie.
Proszę pliki dla sense jakie musisz przesłać. Podane to masz dokładnie.
Gingerbread with sense rom: framework-res.apk, SystemUI.apk and com.htc.resources.apk
Tylko, że w moim systemie nie ma SystemUI.apk.
Dlatego właśnie napisałem, nie wiem jak to działa, ale ja mam androida 2.2, czyli Froyo.
Nie zwróciłem uwagi że masz zwykły WF. Do edycji wysyłasz 2 pliki framework-res.apk i com.htc.resources.apk . Jeśli chcesz więcej zmian musisz edytować jeszcze plik rosie.apk.
No cóż, czyli UOTem nie mogę całego thema wgrać?
Trudno, może uda mi się samemu coś posklejać.
wrzuć sobie miui na bazie cm7.2 , na xda jest trochę motywów dopasowanych do rozdzielczości wildka 😉
Ja na razie testuje CM7.2, zobaczymy, czy wrócę na stockowanego od htc.