Witam mam następujący problem
po zrootowaniu wgraniu cwm oraz innego romu miałem problem z bootloopem, więc wróciłem flashtoolem do stockowego 4.0.4. po załadowaniu systemu dostaje informacje ze android nie rozpoznaje karty sim.
Bardzo prosze o pomoc jak to naprawić.
telefon ma zablokowany bootloader oraz miał simlocka.
Sprawdz czy karta działa na innym telefonie.
Ok działa wróciłem flashtoolem do pierwszego softu i spowrotem sie bawie, narazie wszystko ok. a jeszcze jak bym mógł to pytanko Mam 4.0.4 zrootowany cwm też, zablokowany bootloader, wiec pytanie moge wgrywać inne romy takie jak miui albo cyanogentimescape ? wgrywałem już jednego to był straszny problem zeby wgl się włączył.
Jeśli romy są na zablokowany bootloader to możesz wgrywać.
Żeby nie było problemów to rób wszystko dokładnie wg. instrukcji - najczęściej jest to najpierw wejście w Mounts & Storage, format /system, /data i /cache, i później dopiero instalacja z pliku ZIP. Tylko pamiętaj, że jak masz zablokowany Bootloader, i masz stock kernel, żeby nigdy nie restartować po sformatowaniu /system, bo telefon będzie bez Recovery.
Dziękuje za zainteresowanie, ale i tak mam problem dajmy na to, miui albo cyanogentimescape czy jakos tak, robie full wipe, wgrywam postępuje zgodnie z instrukcją restartuje i i tak jest albo bootloop albo wgl tylko sony sie pokaże i czarny ekran :zdegustowany:
A dałeś Format /system przed instalacją?
chodzi o format system data cache data, dalvik itd. ?
Czy chodzi o to z mount and storage ? jezeli tak to racja mogłem to przegapić
o to z mount and storage
To już wiem co robie nie tak 😃 Dzieki wielkie za pomoc. Teraz wreszcie może mi sie z miui uda.
A jak jeszcze można (wiem ze juz wymyslam za duzo) to wy też jak flaszujecie to trzymacie vol- caly czas ? ja jak puszcze to po paru sec znika mi tryb flash :C
Ja robię tak, że wyłączam telefon, wybieram ROM do flasowania we FlashToolu, i dopiero, jak mi się pokaże na laptopie komunikat by podłączyć, to zaczynam trzymać Vol- i dopiero wtedy podłączam i nie rozłącza.
Przeogromne dzięki, naprawde najlepsze forum jakie widzę, rzadko sie tak pomocnych ludzi spotyka.
Jeszcze raz bardzo dziękuje każdemu kto tu napisał, bo bardzo pomogliście. 😃