Poszukuje prostego w obsłudze programu do backupu danych wybranych aplikacji. Z możliwością zapisu na kartę pamięci.
Tapatakam z HTC
jak masz rota chciaz w htc nazywa sie to jakos inaczej chyba S-off to mozesz instalowac titanium backup, z reszta jak nie masz soff to tez zobacz moze bedzie dzialac
Smogg: Root i S-OFF to zupełnie różne tematy - można mieć jedno bez drugiego. Do titanium backup potrzebny jest tylko root.
Do titanium backup potrzebujesz tylko roota (jak do każdej aplikacji do robienia backup'u)
Root zrobiony tylko, że nie za bardzo kumam tej aplikacji.
Wejdź w aplikację -> Kliknij w "kopie zapasowe/przywracanie" -> Kliknij w małą kartkę z ptaszkiem która znajduje w górnym prawym rogu -> masz wszystkie kategorię, ale interesuje cię druga (kopia zapasowa) i trzecia (przywracanie) Wybierasz jedną z kilku rodzajów dostępnych robienia kopii i tyle. Później robisz to samo tylko że klikasz przywróć kopie zapasową. Prościej nie potrafię :E
Dziękuję za pomoc ale mam problem z instalacją tej aplikacji z marketu. Aplikacja sie ściąga ale podczas instalacji wyskakuje błąd z komunikatem Za mało miejsca na dysku. Na karcie mam około 4 gb wolnego miejsca.
Przecież nie instaluje się to na Sd tylko w pamięci telefonu, dopiero jak robisz backup to zapisuje się od na Sd. Zajmuje u mnie to lekko ponad 100Mb, ale wszystko zależy od ilości aplikacji
W pamięci telefonu mam 641 mb wolnego miejsca. Więc nie wiem co jest nie tak.
Może wina romu, albo telefonu.
Albo spróbuj go backup jest darmowy i prosty w obsłudze no i działa dobrze
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
Polecę MyBackupRoot.
Spoko się nadaje. Do tego świetnie backupuje SMSy i MMSy.
Zacząłem używać Go Backup. Jest ok. W MyBackupRoot nie ma możliwości robienia backupow wybranych aplikacji.
Jak nie ma jak jest.
Ok. Już sie nie odzywam 😉
wyskakuje błąd z komunikatem Za mało miejsca na dysku
Skoro masz roota, to skorzystaj z jakiegoś menedżera plików (np. Total Commander), wejdź do data/app i tam usuń plik "com.keramidas.TitaniumBackup.odex" (a jeśli nie dokładnie taka nazwa, to zbliżona).
Po wykasowaniu tego pliku instalacja ruszy.
też polecam mybackup, działa świetnie, jest szybka , można sobie ustawic harmonogram, używam już ładnych parę lat (jeszcze na pocket pc) i zawsze działała dobrze