Siema, od pewnego czasu nie mam internetu(3-4 dni) w swoim HTC One X pracujacym na Androidzie 4.0.3, mam włączoną transmisje danych, limit wyłączony, dzwoniłem do Plusa, niby z ich strony wszystko jest w porządku. Wiece może co mogłem namieszac?
Pozdro
Sprawdź ustawienia APN.
APN'y mam 2:
1) internet plus
2) mms plus
ten pierwszy jest ustawiony jako domyślny.
Miałem taki sam problem, wystarczyło go wyłączyć i włączyć 😉
Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2
Mam ten sam problem w PLAY. Co kilka dni na kilka, kilkadziesiąt godzin nie mam postępu do mobilnego internetu (przez wifi wszystko działa).
Zasięg pokazuje prawidłowy (H, 3G, E, itp.) ale nie_ma wymiany danych. Wszystkie blokady i ograniczenia transferu danych wyłączone.
Miałem taki sam problem, wystarczyło go wyłączyć i włączyć 😉 Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2
Pierwsze co zrobiłem to wyłączyłem i włączyłem telefon... Problem jest dalej, zmiana ustawień APN nie pomogła.
A instalowałeś coś, co mogło mieć wpływ na APNy czy blokowanie połączenia z internetem? Zaczęło się to dziać od jakiegoś konkretnego momentu, czy od początku, od kiedy posiadasz ten telefon? I klasyczne, brutalne pytanie - próbowałeś wipe?
Dzieje się to od pewnego czasu, wcześniej było wszystko w porządku, telefon mam już jakieś niecałe 4 miesiące a to pierwszy tego typu problem. Nie instalowałem żadnych nowych aplikacji, a wipe nie próbowałem.
Więc winna pewnie jest jakaś aplikacja, jeśli nie wiesz, która to proponuje zrobić wipe i stopniowo instalować aplikacje aby w razie powtórki z rozrywki wiedzieć co wywalić.
Zawsze najprostszy jest wipe tylko, można na pewno rozwiązać ten problem inaczej aniżeli wipe i instalacja 80 aplikacji od nowa.
Naprawiło się samo, wczoraj wyładował mi się telefon doszczętnie dzisiaj po naładowaniu internet znów zaczął działać.
A co mieliśmy Ci doradzić jak problem nie występował od początku a sam nie wiedziałeś co mogło być przyczyną. Skoro wszystko wróciło do normy po rozładowaniu się na max to problem może wrócić. W każdym bądź razie problem się rozwiązał.
Miałem podobny problem z moim HOX'em na początku. Za nic nie chciał działać internet z orange. We wcześniejszych HTC'kach po włożeniu sim od razu wszystko śmigało, tu jednak po godzinie kombinowania nie chciało działać i internet ruszył dopiero po ręcznym wpisaniu danych APN. Po kilku dniach znowu odmówił posłuszeństwa i ponownie wpisanie danych pomogło. Od tamtego czasu już prawie miesiąc działa bez zarzutu.