Tak jak w temacie. Chciałbym wiedzieć jak długo serwis GoClevera zazwyczaj grzebie się z naprawą swoich produktów. Jakie są wasze doświadczenia? Czy usterki zostały naprawione? Czy zdarzało im się przeciągnąć czas naprawy do ponad dwóch tygodni? Czy bywały przypadki że urządzenie przepadło gdzieś na magazynie i w efekcie pozbyliście się "sprzętu"? Ogólnie zmierzam do tego czy opłaca mi się wysyłać mojego A971 do spa GoClevera na gruntowną odnowę elektroniczną? M. in. chodzi o słynny odklejający się narożnik ekranu.
Sporo bo oni maja to w 4 literach ; ) moja dziewczyna kupiła w x-komie tego tableta po przyjechaniu do domu okazalo sie ze jest pekniety wyswietlacz . Pojechałem na 2 dzien i powiedzialem jak wyglada sytułacja niestety ku mojemu zdziwieniu sprzedawca nasuwał mi ze niestety nie da sie tego naprawic bo u nich tego nie bylo a ona w dniu kupna zauwarzyla malutka ryse na w czarnym miejscu na wyswietlaczu. Powiedziałem to lecz on dalej nasuwał zebym poprostu rozbic matryce wtedy uznaja 50/50 % ... Chcialem rozmawiac z kierownikiem serwisu lub tego sklepu ale niestety nie uzyskałem odpowiedzi wiec musiałem kupic 2 tableta i wydałem ponad 1400 a zepsuty pojechał na zwrot. Posiadałem "ubezpieczenie" ktore tak szczerze nic mi nie dało . Od siebie dodajac serwis jest do bani bo uznaje wade techniczna a nie wygladu . A do tego zawiodłem sie na tym sprzecie poszedł Cyanogenmod 9 a i tak tablet sie zacina ja nie wiem co oni tam robia. Sadze ze odzyskam tableta i bede miec dwa bo na to wychodzi ; ) Kłucac sie z sprzedawca on mi ciagle oferował rozbicie matrycy . Jestem wściekły
Akurat sprzedawcy nie są problemem bo kupiłem go u starych znajomych mojej rodziny. Chodzi mi tylko o to czy serwis przeważnie naprawia zgłoszone usterki, czy jednak trzyma urządzenie w nieskończoność, a gdy je wreszcie odeśle to jest jeszcze bardziej zrąbane niż było?
Serwis to klapa a jaka jest usterka najwieksza ?
(...)M. in. chodzi o słynny odklejający się narożnik ekranu.
Wiec to nie wada mechaniczna. Cóż jesli to sa znajomi i wysłali to masz szanse na uzyskanie nowego tableta lub naprawę tego ; ) A jesli nie to niestety czeka cie nie miła niespodzianka ; /
Wada niby mechaniczna ale nie z mojej winy tylko producenta. W każdym razie z tego co czytam to jednak nie serwis jest do du*y tylko sami sprzedawcy to *uje skoro nie wysyłają sprzętu tak jak prosi o to klient. Póki co jeszcze nigdzie go nie wysyłałem. Wolę najpierw dowiedzieć się czy warto zaryzykować. Szczególnie że podczas dzisiejszego pobytu w kawiarni zrobiła mi się na spodzie paskudna rysa (chyba od kawałka cukru) i chętnie wymieniłbym go na nowy model.
Niestety . Gdyby był kierownik zapewne by wyleciał ze sklepu .. Wiadomo jak wkur... klienta to ze niestety to jest jego wina . a dodam ze pudełko było rozpakowane przy kupowaniu czyli ktos sie bawił ; d
Czyli mogę go wysłać do serwisu i być spokojny że dostanę go z powrotem (nawet naprawionego)?
Nie masz innego wyjscia ale zapewnie bedziesz musial sam wyslać ja musiałem ... bo x-kom niestety nie oferuje tego ^^ Niech ci napisza ze soft sie zacina odkleja sie i jakieś pierdoły nawtykaja.
Raczej nie sądzę. To najlepszy sklep komputerowy w moim mieście. Jeszcze nikt się na nich nie skarżył. Zawsze pełen profesjonalizm. Nawet gdy jakimś cudem coś zawalą to są w stanie przyznać się do błędu. (przynajmniej takie jest moje odczucie, bo dość często tam bywam i widzę jak traktują klientów) A co do karty reklamacyjnej czy jak to się tam nazywa to strzelimy im taki elaborat że "do końca wakacji nie przeczytają".
No i gitara sadzilem ze sprzet z 1 gb ramu i prockiem kreconym do 1.2 da rade ale po zainstalowaniu cyana to nie jest to... tnie sie i wgl dziewczyna moja nie gra tylko tam fb i takie pierdoły ale wywala force i du*a zamroziłem pare apek z cyana jedna z nich to frame work ale bez titanium backup by to sie nie obeszło... niestety jak dla mnie ten sprzet jest kaprysny i to bardzo ; )
Ja do swojego lww wgrywałem rozne custom romy i wgl nie miałem takich problemów a tutaj... to jakaś porazka. Wbudowana grafika open gl a glupie agry brinngs sie tnie ; / ;d poprostu fatalny wybór. moze jakiś update to naprawi ale nie wiem czy sie doczekamy
Ja ograniczyłem się jedynie do wgrania samej poprawki udostępnionej przez producenta. Co nieco się polepszyło (przynajmniej przeglądarka już nie doprowadza mnie do syndromu Touretta) ale z kolei teraz nie działają mi ikony sygnalizujące pobieranie aktualizacji czy też np. uruchomione Gadu Gadu bądź Skajpaja.
Prawde mowiac sadziłem ze kupie bydle do otwierania paru apek naraz ale niestety złapało mnie zdziwko to moj lww zapier.... jak diabeł ;d
Też mam LWW. Czyli mój tablet ma jednak lepszy soft bo chodzi porównywalnie do tego Sony Ericssona.
Dzięki za info. W takim razie wysyłam gada. Ale niech jeszcze się ktoś wypowie, bo jestem ciekaw pozostałych opinii.
Też mam LWW. Czyli mój tablet ma jednak lepszy soft bo chodzi porównywalnie do tego Sony Ericssona. Dzięki za info. W takim razie wysyłam gada. Ale niech jeszcze się ktoś wypowie, bo jestem ciekaw pozostałych opinii.
Dla lww polecam real icsa r5 Kosmos ; ) miałem cyanotimescape Jedyne co mnie wkur... to ze nie mogłem ramu ustawic i ikonek ; )
Czy ktoś oddał do serwisu tablet z powodu odklejającego się ekranu i kiepsko spasowanej obudowy? Poza czasem oczekiwania jaki był sposób rozwiązania sprawy przez Goclever? Klejenie? wymiana obudowy czy całego tabletu?
Ja wysłałem tablet, na drugi dzień po kupnie.
Czekam od 28 czerwca, w serwisie stwierdzono konieczność wymiany ekranu. Tyle, że ekrany miały przyjechać 25.07, a jak do tej pory jeszcze ich nie dostali.
Kontakt z serwisem to porażka, żeby ktoś odebrał telefon, trzeba za każdym razem czekać 15-20 minut.
ja miałem inny problem z wyświetlaczem 4dni urzywałem taba odesłałem na gwarancje kurierem i po tygodniu miałem taba wymienionego na nowy. póki co wszystko ok
Dziękuje za odpowiedzi, będę zatem przygotowany i uzbrojony w cierpliwość. U mnie ekran się odkleja po 5 min od dociśnięcia w prawym górnym rogu nad kamerą, po złapaniu za róg nawet 2mm szpara się pojawia, do tego obudowa okrutnie skrzypi po tej samej stronie, szczególnie jak tablet się nagrzeje. Mam nadzieje że to wyeliminują w serwisie, chociaż wstrzymuje się z wysłaniem już 3 tygodnie bo sprzęt mi akurat w wakacje potrzebny bardzo.