Witam aktualnie posiadam xperie neo v.Moje pytanie dotyczy tego czy warto przesiąść się z neo v na zwykłego arc? Mam okazje kupić go za 500zł a na neo v napewno też znajde kupca.Wiem że arc jest oczywiście lepszy ale czy będzie to bardzo duży przeskok w porówananiu z neo v? Prosiłbym o jakieś opinie.
Lepszy?? Ciekawe w czym. Arc to taki neoV z wiekszym ekranem. Podzespoly sa takie same wiec jezeli chcesz wiekszy ekran mozesz kupic, ale roznicy specjalnie nie zauwazysz.
Wysłane z mojego Blade za pomocą Tapatalk
nie ma znacznej roznicy... Ale wez pod uwage JEST LEPSZY od neo v
Pewnie że bierz.. Lepszy aparat, obudowa ciutke lepsza, większy wyświetlacz z trochę lepszymi kątami, Nie wieje tendeta na kilometr jak od Neo no i jest dużo cieńsza.
Na twoim miejscu nawet bym sie nie zastanawial - wzialbym arc.
Wysyłane z mojego HTC EVO 3D
Brać nawet tylko po to żeby sprzedać, chociaż ja bym zamienił moją V na Arca bo dużo lepiej się prezentuje.
Ale przy aktualnych cenach jest to nie opłacalne a jak masz taką okazję to tylko brać.
Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
Pozwolę sobie podpiąć się pod ten temat, stoję przed podobnym wyborem: mam obecnie NeoV, ale z racji na wymianę aparatów u rodziców mogę w okazyjnej cenie nabyć ArcS. Rozumiem że powinienem bez zastanawiania brać ArcS i poszukać nowego właściciela dla NeoV 🙂
Jak masz do niego dopłacać to nie warto, a tak jak kolega może kupić Arc za 500zł a Neo sprzedać za 600 to jak najbardziej.
Będziesz miał tylko lepszy aparat, OC na stocku do 1.4GHz i większy wyświetlacz. Reszta to to samo, tak że lepiej wziąć już coś bardziej przyszłościowego na 2X
Dokładnie, Arc S jest trochę lepszy od Arc, a co za tym idzie o wiele lepszy od Neo V.
Co rozumiesz pod wiele lepszy?
Ten sam procesor tylko wyższe taktowanie, aparat 8MP ale to nie dla każdego jest różnicą i ten większy wyświetlacz. To by było na tyle. Szału nie ma.
Z tym "o wiele" chodziło mi właśnie o te drobiazgi, może trochę przeobraziłem wielkość różnic, ale na pewno Arc S, nie jest tak bardzo tandetnie wykonany jak V'ka :E
Jeśli chodzi o specyfikację techniczną obu telefonów to wiem jakie są różnice i że nie są kolosalne, ale ArcS wg mnie bije na głowę NeoV pod względem designu i wykonania.
Co do przesiadki na coś bardziej przyszłościowego to niestety na chwilę obecną nie widzę niczego sensownego za rozsądne pieniądze.
Design i jakosc wykonania są zdecydowanie na korzysc Arc. Poza tym wyświetlacz a co za tym idzie - wygoda. No i to troche wyzsza klasa telefonu.
Wysyłane z mojego HTC EVO 3D X515m za pomocą Tapatalk 2
Dokładając trochę do ceny ArcS można już mieć LG 2X, HTC Evo 3D czy nawet SGS2, na którego się powoli zapatruję 😃 Czyli już 2 rdzenie z solidnymi GPU
No tak ale wymienione przez ciebie modele to już dość leciwe sztuki, które tracą powoli wsparcie producenta. Jeśli miałbym do czegoś dołożyć pieniądze to musiałoby to być coś perspektywicznego, ale tutaj jak już pisałem nie widzę nic z rozsądnym stosunkiem jakość/cena.
SGS2 traci wsparcie producenta, choć nie wiadomo, podobno trwają testy 4.1.1, za to ma duże wsparcie nieoficjalne, standard w serii Galaxy S.
Dobra sądzę, że:
bo odchodzicie już od problemu użytkownika