Witam serdecznie.
Mam problem z Sensation - telefon zacina się w różnych momentach, wygląda to tak, że ekran "zamarza", telefon nie reaguje na przyciski, pomaga jedynie wyciągnięcie baterii. Łączy się to z nadmiernym nagrzewaniem dolnej części urządzenia. Niestety, zaraz po ponownym włączeniu telefon napotyka ten sam problem - raz zacina się już na logo Orange, przez co system nawet się nie włącza, kiedy indziej udaje mi się coś zrobić.
Postaram się teraz dokładniej opisać problem - telefon pracuje pod kontrolą Androida ICS, ROM oficjalny z OTA. Ma zablokowany bootloader i S-ON - ogółem nic nie było w nim zmieniane. Robiłem już factory reset, niestety nie pomogło. Zauważyłem także, że gdy telefon po zacięciu od razu uruchomi się ponownie (zanim ostygnie), awaria następuje znacznie szybciej (nawet już na logo HTC). Kiedy jest zimny, zazwyczaj dzieje się to dopiero kilkanaście sekund po włączeniu.
Moje pytanie brzmi - czy uważacie, że jest to wina oprogramowania, czy też sprzętu? Zastanawiam się, czy wysłać telefon na gwarancję. A może flash RUU mu pomoże? Proszę o pomoc.